Информация за нахлуване на ДАНС в спецпрокуратурата и ГДБОП, Рашков твърди, че не знае

Крими 08.06.2021 15:35 Снимка: ДНЕС+

Информация за нахлуване на ДАНС в спецпрокуратурата и ГДБОП, Рашков твърди, че не знае

Агенти на ДАНС са влезли в три ключови структури за борбата с престъпността - Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Главна дирекция „Национална полиция“ и специализираната прокуратура, съобщиха медии.

Информацията до момента не е потвърдена.

Според източници на БНТ агентите на ДАНС взимат от тези три институции секретни документи, касаещи досъдебни производства и разследвания.

Каква е целта на операцията на този етап не се знае и официална информация от институциите не се дава.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков твърди, че не знае нищо по въпроса.

На мен не ми е известно да има някакви действия от ДАНС в „Националната полиция“. Директорът на ГДБОП не сподели с мен, че служители на ДАНС са в тази дирекция. Аз се връщам от „Национална полиция”, където представих новия директор. Там всичко беше спокойно. Никакви операции и действия на ДАНС не видях да се извършват”, обяви той пред „Свободна Европа“.

Разбрах, че служители на ДАНС се намират в Специализираната прокуратура, където по линия на прекия контрол, извършват проверка на материали, съдържащи класифицирана информация. Това е една рутинна дейност на агенцията”, допълни Рашков.

Въпреки че силовият вицепремиер Рашков потвърждава за проверката на секретни доказателства, засега ДАНС отказват да потвърдят или да отрекат информацията./tribune.bg

CHF CHF 1 1.78729
GBP GBP 1 2.28592
RON RON 10 3.97083
TRY TRY 10 1.89161
USD USD 1 1.64438