Има жалба в прокуратурата от Нотариуса и Емил Писков срещу Ивайла Бакалова за незаконни записи

Крими 26.03.2024 18:48 Снимка: БТА

Има жалба в прокуратурата от Нотариуса и Емил Писков срещу Ивайла Бакалова за незаконни записи

Свидетели разказват, че тя е потърсила връзка с двамата, обяви градският прокурор на София Илиана Кирилова

От вчера има разпитани двама свидетели, които разказват, че именно Ивайла Бакалова е потърсила връзка с Емил Писков и Мартин Божанов, каза градският прокурор на София Илиана Кирилова преди изслушването ѝ във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

По думите ѝ Бакалова е разговаряла от чужд телефон с Мартин Божанов и е търсила правна помощ. "Свидетелите застават с имената си, не са анонимни или защитени", допълни тя.

"Тя сама отива в дома на тези хора, сама иска среща, търси правна помощ от тях, те и казват, че не познават Божанов, но познават Писков", уточни Кирилова. По думите ѝ адвокат Писков отива в този дом, но свидетелят твърди, че адвокатът не е искал да се среща с Бакалова. "Посочил е някакъв висок хонорар, с цел да се откаже г-жа Бакалова", заяви тя.

"Има жалба от Емил Писков и Мартин Божанов до районна прокуратурата срещу Ивайла Бакалова за незаконни записи, които тя е изготвила", каза още градският прокурор. Кирилова заяви, че свидетелите са притеснени от тези записи, защото са правени от техния дом. Бакалова ги е уверила, че това няма да бъде излъчено. "Действително не е излъчено, но имаме запис, на който се виждат лицата, чийто дом е посетила Ивайла Бакалова", допълни тя.

Комисията към ВСС, която трябва да проучва всички факти и обстоятелства за участието на съдии в дейността на групата около Мартин Божанов, известен с прозвището Нотариуса, който беше убит в София, беше създадена на 20 февруари, припомня БТА.

CHF CHF 1 2.05747
GBP GBP 1 2.31582
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.59208
USD USD 1 1.81955