Икономическа полиция запечата отдел „Местни данъци и такси“ във Видин

Крими 14.01.2021 15:44 Снимка: ДНЕС+

Икономическа полиция запечата отдел „Местни данъци и такси“ във Видин

Започна цялостна проверка в Отдел „Местни данъци и такси“ на Община Видин. Икономическа полиция запечата отдела сутринта. Разследването се води под надзора на окръжната прокуратура и е във връзка с подадени сигнали от граждани и от кмета д-р Цветан Ценков, съобщават от пресцентъра на администрацията.           

„Това показва усилията както на общината, така и на всички институции в България за гарантиране на прозрачност и законосъобразност при изпълнение на служебните задължения от страна на държавните и общинските служители“, коментира видинския кмет.

Сигналите са за данъка върху превозните средства, информира Радио Видин, съобщи БНР.

До приключване на проверката отдел „Местни данъци и такси“ няма да работи. Междувременно юридическите и физическите лица ще имат възможност да заплащат задълженията си към общината на касите на обслужващата банка ДСК, както и във всички останали банкови клонове и в офисите на Изипей.

Видинската общественост ще бъде своевременно информирана за резултатите от проверката и действията, които ще се предприемат на база констатациите на разследващите органи, съобщиха от полицията.  /БНР

CHF CHF 1 1.78029
GBP GBP 1 2.24671
RON RON 10 4.01196
TRY TRY 10 2.1691
USD USD 1 1.61359