Човек с психични проблеми преследва с нож жители на „Люлин“

Крими 28.07.2020 11:19 Снимка: ДНЕС+

Човек с психични проблеми преследва с нож жители на „Люлин“

Въоръжен с нож преследва жители на столичния квартал „Люлин“. Само за една нощ, нападнатите от него, са около четирима, съобщава Нова ТВ.

Само преди няколко месеца негови съседи се оплакаха пред медиите, че се разхожда с газов пистолет, мачете, нунджако и противогаз. Тогава мъжът беше настанен в психиатрия, но днес отново е вкъщи, очевидно без да пие лекарствата си.

Съседи разказват, че мъжът е бил задържан временно от цивилен полицай, както и от охранителите, докато не са пристигнали полицаи от 9-то РПУ.

„Разказаха, че през нощта мъжът е нападнал трима души, които са пазарували в денонощен магазин. Вероятно е искал пари, тъй като той няма средства. Блокът е потрошен, стъклото е счупено, механизмът на вратата също”, сподели съсед.

В края на ноември 2019 година мъжът е диагностичен с шизофрения и е настанен в психиатрия за три месеца, но след това отново е пуснат. Съседи разказват, че влиза в различни образи – на барета, охранител и други.

За мъжа се грижи леля му, тъй като баща му и брат му отказват да поемат отговорност. Съседите му пък вече се намират в безизходица, многократно са подавали жалби, но без решение [**sorce_name**]

CHF CHF 1 1.81028
GBP GBP 1 2.16418
RON RON 10 4.04314
TRY TRY 10 2.30046
USD USD 1 1.6551