Бизнесменът Атанас Бобоков остава в ареста поне до следващия вторник

Крими 06.10.2020 13:12 Снимка: ДНЕС+

Бизнесменът Атанас Бобоков остава в ареста поне до следващия вторник

Трима лекари от МВР болница незабавно трябва да прегледат коляното и прешлен на бизнесмена Атанас Бобоков. Това реши състав на Софийския апелативен спецсъд с председател Галя Георгиева.

Бизнесменът ще остане в ареста поне до следващия вторник, когато пред магистратите ще бъде представена тройно-съдебна експертиза.  В нея ортопед-травматолог, хирург и кинезитерапевт (специалист по физиотерапия) ще кажат дали той може да се лекува в домашни условия, каквото показва последната му медицинска експертиза, изготвена от болница „Лозенец“, или може да бъде лекуван в МВР болница, както настоява прокуратурата.

Преди време Атанас Бобоков претърпя операция на коляното, а според защитниците му страда от начална фаза на коксартроза. Самият Бобоков беше в съда с бастун.

Той се оплака, че до момента лекарят от болница „Лозенец“ три пъти му е сменял лекарствата, но няма подобрение. Правили му и физиотерапия с апарати, която продължавала 1 час, но след това отново се връщал в килията и състоянието му пак се влошавало.

Атанас Бобоков е задържан от края на май по обвинение за участие в престъпна група, която се е занимавала с опасни отпадъци.

Прокуратурата внесе девет тома нови материали по делото. Сред тях са документи за откритите преди дни близо 8 000 тона опасни отпадъци. Според обвинението те били съхранявани от фирми, фиктивно създадени с финансовата помощ на бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови.

По време на днешното заседание изненадващо  стана ясно, че от септември двамата братя са освободени от ръководството на двете управлявани от тях дружества. Това обаче нямало да попречи на обвиненията срещу тях, сочат от прокуратурата.

Следващото заседание е другия вторник./tribune.bg

CHF CHF 1 1.80878
GBP GBP 1 2.19438
RON RON 10 4.01254
TRY TRY 10 2.08337
USD USD 1 1.64355