Бившият шеф на ДАНС не знаел нищо за убито прасе

Крими 22.07.2021 13:45 Снимка: ДНЕС+

Бившият шеф на ДАНС не знаел нищо за убито прасе

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев отрича да е убивал животно, съобщава bTV.

Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това, категоричен бе той по повод бракониерския лов, за който стана ясно вчера.

Той увери, че няма нищо общо с другата кола, в която е било открито убитото животно, нито познава добре хората от нея. Самият Георгиев се возил в отделен автомобил.

Припомняме, Георгиев беше задържан заради предполагаемо бракониерство. Той отказа да навлиза в подробности, тъй като по случая се води разследване.

В сряда бившият шеф на ДАНС, негов действащ колега от агенцията, президентът на футболният отбор "Бистришките тигри" и още двама души влязоха в ареста по подозрение за бракониерство. В една от техните коли беше намерена убита дива свиня. Задържаните са обяснили пред разследващите, че я видели, че куца, помислили, че е болна и за да не зарази останалите животни в гората, извършили санитарен отстрел. След това се опитали да прикрият следите си, като изхвърлили торбичка с патрони, а в колата са открити още патрони и още един шумозаглушител.

По-рано днес стана ясно, че горският служител, задържан заедно с бившия шеф на ДАНС, остава без работа.

На петимата, участвали в нощния лов, без разрешително, все още не са повдигнати обвинения. Установява се кой е застрелял дивото прасе./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448