Бившият шеф на ДАНС е освободен без обвинение, чака се балистична експертиза

Крими 22.07.2021 08:18 Снимка: ДНЕС+

Бившият шеф на ДАНС е освободен без обвинение, чака се балистична експертиза

Според неофициална версия, дивото прасето куцало и бизнесмен решава да го застреля, за да не се окаже заразно болно

Бившият директор на ДАНС Димитър Георгиев е освободен от ареста. Той бе задържан за разпит и показания с още четирима мъже по подозрения, че са участвали в бракониерски лов. Не е повдигнато обвинение на никого и заради това те са пуснати от Второ РУ-Благоевград, съобщава „24 часа“.

Снощи около 23 ч полицаи спряха за проверка два джипа по сигнал за отстреляно диво прасе в района на с. Полена, община Симитли. Трупът на животното бе открит в единия автомобил. При обиска в джиповете бяха намерени 4 ловни карабини с оптика, патрони и шумозаглушители. С Димитров бяха задържани горски служител от Симитли, действащ служител на ДАНС, бизнесмен и президентът на "Витоша" /Бистрица/ Сергей Ташков.

Районна прокуратура - Благоевград води разследване за незаконен улов на едър дивеч.

Първоначалните действия по разследването са започнали от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Благоевград. Към момента се извършват активни действия по разследването.

Предстои да бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи.

Няма повдигнато обвинение на никой от петимата задържани. Ветеринарна експертиза трябва да установи дали дивото прасе е простреляно, а балистичната - с чие оръжие е извършено убийството. По наша информация това, най-вероятно, е столичният бизнесмен Димитър А. Причината обаче била, че прасето куцало. Ловджиите предположили, че е болно и може да зарази останалия дивеч, заради което извършили санитарен отстрел.

CHF CHF 1 1.81062
GBP GBP 1 2.29841
RON RON 10 3.97421
TRY TRY 10 1.93698
USD USD 1 1.6565