Арест за млади шуменци, след като се катерили по Паметника заради опасни селфита

Крими 21.01.2021 11:40 Снимка: ДНЕС+

Арест за млади шуменци, след като се катерили по Паметника заради опасни селфита

Полицейски служители намериха и иззеха наркотични вещества от 23-годишен мъж, а други двама шуменци са задържани в полицейското управление за извършени действия, представляващи опасност за самите тях.

В Районното управление в Шумен, в следобедните часове вчера, е приет сигнал, че трима младежи са се качили по бетонните форми на паметник „Създатели на българската държава“, и че съществува опасност да паднат. На място са насочени два полицейски екипа.  Пристигналите на мястото униформени служители забелязали  мъж на 24 години, който им обяснил, е слязъл след като го е видял. Отрекъл с него да има други. На място пристигнали служители на сектор „Специални тактически действия“ към областната дирекция. Установили, че на около 60 метра височина на тясно пространство стоят двама младежи. Предполага се, че са се качили на бетонните форми, за да си правят екстремни селфита. Установена било, че са мъже на по 23 години от Шумен. При допълнителна проверка станало ясно, че в портфейла на единия от тях има семена кафяво-зелени на цвят и пликче с около грам суха тревиста маса, по думите му- „марихуана“. Иззети са, предстои да бъдат лабораторно изследвани. 23-годишният е задържан за притежание на наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство. Другите двама шуменци на 23 и 24 години са задържани за срок до 24 часа за това, че с действията си са опасни за себе си.

ОД на МВР- Шумен отправя апел към всички млади хора, които търсят адреналин  при опит да направят и публикуват в социалните мрежи мечтаната снимка да не рискуват с непремерени действия. Животът и здравето са много по-важни от снимките на търсачите на силни усещания от екстремни места, заради които предприемат различни рискове заради харесвания в социалните мрежи. Бъдете отговорни и не търсете начин да привличате внимание към себе си по този начин!/dnews.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648