20-годишен с 18 фиша и 7 акта шофира с 260 км/ч по главния път в правешко село

Крими 21.03.2024 13:37 Снимка: ДНЕС+

20-годишен с 18 фиша и 7 акта шофира с 260 км/ч по главния път в правешко село

Младежът има книжка от 2022 година, но вече е с множество нарушения на пътя

Млад шофьор, похвалил се как шофира с 260 км/ч, бе санкциониран след светкавични действия на полицаите от РПУ-Правец, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-София.

На 19 март служители на РУ-Правец се сдобили с информация за клипчета в социална мрежа, показващи шофиране със скорост, в пъти надвишаваща максимално допустимата. Полицейските служители реагирали незабавно и бързо установили, че видеоклиповете са публикувани в профила на криминално проявен младеж от село Разлив. Единият материал показвал управление в тъмната част на денонощието, на главния път в селото, с около 240 км/ч при ограничение 50 км/ч.

На другите два клипа километражът отчитал скорост от 260 км/ч, а шофьорът гордо коментирал възможностите на мощния автомобил. В хода на извършената незабавна проверка по безспорен начин била установена самоличността на водача и 20-годишният нарушител бил призован да се яви в районното управление. Извършената справка в автоматизираната информационна система на МВР показала, че младият мъж е правоспособен водач от 2022 г., като до момента вече са му съставени 18 фиша и 7 акта за разнородни нарушения на Закона за движение по пътищата, сред които – управление на МПС като неправоспособен водач, реализиране на ПТП, управление с несъобразена скорост, непоставен обезопасителен колан, за техническа неизправност на автомобила и др.

Снимка: Областна дирекция на МВР-София

В снетото му сведение нарушителят признал, че е шофирал с превишена скорост и е споделил клипчетата с цел събирана на повече харесвания в профила си. Установено е, че автомобилите във видеата не са регистрирани на негово име.

Връчен му е предупредителен протокол и му е съставен акт по Закона за движение по пътищата, а автомобилът, ползван от него към настоящия момент, временно е спрян от движение.

Снимка: Областна дирекция на МВР-София

Материалите по случая ще бъдат докладвани по компетентност в прокуратурата.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194