16-годишен неправоспособен, катастрофирал край Бургас, е бил санкциониран и преди 3 години

Крими 01.04.2024 09:54 Снимка: БТА

16-годишен неправоспособен, катастрофирал край Бургас, е бил санкциониран и преди 3 години

Той е изгубил управление и се е блъснал в бетонен стълб

16-годишен младеж, самокатастрофирал край Бургас на 30 март следобед, е бил в нарушение и през 2021 г. "Водачът е санкциониран отново за управление на кола като неправоспособен. Автомобилът е бил собственост на негов роднина и веднага е прекратена регистрацията му", заяви началникът сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас, гл. инсп. Пламен Николов.

"Лицето, което предоставя превозното средство, носи административна отговорност. Санкцията е между 100 лв. и 300 лв. и прекратяване на регистрацията от шест месеца до една година", посочва той.

Според думите на гл. инсп. Николов за причиняване на средна телесна повреда, вследствие на нарушаване правилата за движение по непредпазливост, наказанието лишаване от свобода до три години.

Автомобилът, с който става катастрофата в събота, отново е на негов роднина, съобщава Нова тв. "Не е упражняван контрол над ключовете на автомобила, успял е да ги вземе", обяснява главният полицейски инспектор.

Водачът е самокатастрофирал, като е изгубил управление и се е блъснал в бетонен стълб вдясно по посоката на движение. "Неговият спътник е със счупена бедрена кост, а шофьорът е със счупена лакътна кост", допълни той.

16-годишният избяга от мястото на инцидента, оставяйки в автомобила пострадалия пасажер. Случайно преминаващи по отсечката оказали помощ на изоставения младеж, който е без опасност за живота. Избягалият от мястото на катастрофата бил заловен от служителите на МВР, няколко часа по-късно, след като отишъл да потърси медицинска помощ в лечебно заведение в Бургас.

CHF CHF 1 2.0066
GBP GBP 1 2.32757
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.43804
USD USD 1 1.79599