Александър Йорданов: За „въстаниците“, защото много от тях са комунистически дечурлига

Избрано 15.10.2020 10:31 Снимка: ДНЕС+

Александър Йорданов: За „въстаниците“, защото много от тях са комунистически дечурлига

Да помогнеш на БСП да се върне на власт е антибудителство и грехота

Евродепутатът Александър Йорданов, Фейсбук

За т.нар. протестиращи, самообявили се и за "въстаници", е важна датата на престъпната Октомврийска революция. Затова те се канят да вдигат своето поредно "Велико народно въстание" в нейното навечерие. Тъпо е, но така са решили. Но по-важно е, че наближава 1 ноември - Денят на народните будители. Затова и обръщам внимание, че днешните протестиращи не са будители, а заблудители. С цялата дандания, която вдигат от 100 дни насам те целят само едно: да върнат БСП на власт. Друга цел т.нар. протест няма, а и да има, вече е ясно, че не може да я постигне. Да помогнеш на БСП да се върне на власт е антибудителство и грехота.

Но тъй като много от организаторите на т.нар. протест, както и от самите "протестиращи", включително и журналистите, които ги подкрепят, са комунистически отрочета, добре е да се знае, че е нямало и не може да има комунисти народни будители. Защото самата идея на комунизма е заблудителна, а не будителна.

Народните будители отварят очите на народа, а комунистите му ги затварят. Включително и в буквалния смисъл. Те са унищожавали събудените българи. Комунистическият режим бе отменил празника на народните будители и бе го заменил с празнуването на Великата октомврийска социалистическа революция, същата, чиято символика ще ползват скоро т.нар. велики народни въстаници. И ще станат за смях, разбира се.

Гордея се, че на 28 октомври 1992 г. съм гласувал за обявяването на Деня на народните будители за официален празник. А "празникът" на ВОСР умря заедно със сгромолясването на Съветския съюз.

Будителството създава личности, а комунистическата идея обезличава личността, ликвидира гражданското съзнание, превръща народа в безлика маса.

Будителството е свобода, а комунизмът – робство.

CHF CHF 1 1.82822
GBP GBP 1 2.16813
RON RON 10 4.01402
TRY TRY 10 1.99697
USD USD 1 1.67194