Явор Дачков: Днес БТВ е телевизия на ПП-ДБ и е такава от две-три години, лансират и Борис Бонев

Избрано 27.09.2023 10:48 Снимка: ДНЕС+

Явор Дачков: Днес БТВ е телевизия на ПП-ДБ и е такава от две-три години, лансират и Борис Бонев

Явор Дачков,Фб-Чета и слушам от вчера залп по Хекимян и големи обобщения (за края на журналистиката) в медиите, спонсорирани от "Америка за България" и ненаписали никога, никога, никога нито една критична дума за "Продължаваме промяната" и ДБ - т.е. медиите на тези две партии. Струва ми се, че изполват случая, за да отместят фокуса от проблема, който е техен. Да си го кажем пак:

От две-три години бТВ работи открито за "Продължаваме промяната" и "Демократична България" и е нещо като частна пиар агенция на Кирил Петков и Асен Василев. Има и интересен детайл - от две години бТВ лансира и Борис Бонев без абсолютно никаква информационна причина и се занимава съвсем тенденциозно в новините с проблеми на Софийската община. Това бТВ не прави с други общини, нито показва различни гледни точки за София, освен тази на Бонев. Проблемът с журналистиката в нея е, че няма жулналистика, а най-откровено обслужване на "Промяната" и ДБ. Точно такова, каквото беше по времето на ГЕРБ.

С изумление чета възмутени коментари на колеги, които имат лично участие за издигането на Бойко Борисов като култова фигура от 2001-а г. нататък, именно през екрана на бТВ, както и на борци за свободата на словото, които не са написали нито една критична дума за Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев или направили поне едно разследване за техните далавери (аз се сещам поне за десет фрапиращи такива)

Днес бТВ е телевизия на ПП-ДБ и е такава от две-три години.

Ако с Антон Хекимян има някакъв проблем той е от старомодния тип на моята младост - как може Гиби Искренов от "Левски" да отиде да играе в ЦСКА. "Как може до вчера Хекимян да е наш (на "Промяната"), а сега да отива при Бойко".

Освен това сред оплаквачите на жулналистиката виждам хора, които си разчистват лични сметки с Хекимян, опаковани като грижа за свободата на словото, което не стои добре.

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482