Цончо и Костадин се размечатаха да викат американския посланик за обяснения в НС

Избрано 18.01.2022 17:19 Снимка: ДНЕС+

Цончо и Костадин се размечатаха да викат американския посланик за обяснения в НС

"Кой имаше интерес от насаждането на напрежение? В никакъв случай не сме ние. Защо винаги всичко трябва да се случва с натиск", недоумява Костадинов. В плитък откъм съдържание, но богат на пропаганда коментар на събитията от миналата седмица, когато самият той бе под карантина, лидерът на "Възраждане" се пита защо трябва да има протести, като може да се работи на принципа, на който работят всички утвърдени демокрации.

За договорената при премиера Петков експертна група, Костадинов очаква лицата в нея да бъдат достатъчно уважавани имена в професиите си и да се излезе с общо консолидирано решение в интерес на българските граждани. Никой няма интерес от повече протести. До края на деня от "Възраждане" очакват писмо от здравния министър Асена Сербезова за състава на работната група. Координацията на групата е възложена на проф. Радка Аргирова, а срокът за работа е до 2 февруари.

За съжаление решението отново ще бъде политическо, очаква Костадинов.

Костадинов даде оценка на първия месец на правителството - коалицията не е стабилна, управлението е безидейно и много хетерогенно. За съжаление нещата отиват към предсрочни парламентарни избори, очаква Костадинов.

"На фона на всички проблеми не знам дали едни предсрочни избори биха били полезни за държавата, но новото управление е безидейно. Нима основният приоритет на държавата трябва да е ваксинацията? В последните години за съжаление България се управлява не от Министерски съвет, а от марионетен съвет", категоричен бе Костадинов.

От ПП "Възраждане" искат да получат официално обяснение или извинение от американски посланик у нас защо американски депутати да заплашват България със санкции. Затова и смятат да извикат представителят на САЩ у нас Херо Мустафа в парламента.

Костадин Костадинов отново засегна делото, образувано срещу "Възраждане" във връзка с партийната субсидия на партията. Той изтъкна, че ПП "Възраждане" е най-проверяваната политическа организации в България в последните 4 години. Когато прокуратурата е започнала досъдебното производство срещу "Възраждане" за партийната субсидия на организацията, новината била отразена от всички национални медии, напомни Костадинов, който недоумява защо сега, когато са спечелили дело, никой не ги отразява.

По думите му година и половина по-късно след разпитани стотици свидетели и всички, които участвали във финансови отношения с партията, целта била - да се държи "Възраждане" под напрежение. Ако по същия начин били разглеждани субсидиите и одитирани партиите, те надали биха били толкова изрядни колкото "Възраждане", уверен е Костадин Костадинов.

Според него ДАНС и досега продължава да разработва и да следи "Възраждане", а причината е, че "Възраждане" са заплаха за статуквото в страната.

Замът му в партията, човекът с "богат" политически опит и беден речник - Цончо Ганев, пък недоумява (за кой ли път?!) защо външният министър не е извикал американския посланик заради думите на американски сенатори, които си позволят да заплашват България със санкции. Ганев се надява правителството да не се огъне и да не направи неща, които да накърнят националните интереси на страната. Ако правителството не се осмели да извика американския посланик в България, тогава депутатите от "Възраждане" щели да го извикат от трибуната на Народното събрание.

Базите на САЩ да бъдат така добри да се изнесат от територията на България. Правителството да наложи реципрочни санкции към САЩ, настоя още той и добави, че правителството трябва да реагира с чест и достойнство по темата.

Цончо Ганев коменитра и посещението на премиера Кирил Петков в Скопие. Ганев се надява Петков "да не продава паметта и достойнството на българските предци" по време на посещението си в Република Северна Македония./news.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648