Шишков иска да става кмет на София, изявите на хората на Радев продължават

Избрано 22.08.2023 12:20 Снимка: ДНЕС+

Шишков иска да става кмет на София, изявите на хората на Радев продължават

Бившият служебен министър на регионалното развитие Иван Шишков е готов да се кандидатира за кмет на София, но все още обмисля как може да стане това и не е взел окончателно решение.

"Много ясно, че имам желание да се кандидатирам за кмет на София, да помогна за града. За да го направя, трябва да намеря начин да имам общински съветници. Проблемът е, че не искам да бъда кандидат на определена политическа формация, а да бъда експерт", каза той пред Нова нюз.

От думите му се разбра, че не иска да бъде издиган от политическа сила, а през инициативен комитет. В същото време обаче той иска да има и листа с кандидати за общински съветници, а това няма как да стане, ако не е предложен от политическа формация.

А политическа формация, на която да ѝ дърпа конците Радев не се намира лесно. Всички, без ГЕРБ-СДС минаха през тази "схема" и който се докосна до Радев бе потопен. Някои само с около 5 %, други направо с двуцифрено число, а трети останаха извън парламента.

Останаха му "Мутрите", дето по заслуги са ВЪН и радикалната Възраждане. Но, едва ли натовския генерал ще рискува да се здрависа с партия, която проповядва антинатовски и антиевропейски ценности.

Остана партията на Иван Гешев. Не е невъзможно, а и когато наближи краят на бившия главен прокурор на републиката, Румен Радев му помогна в упражняването на невъобразима полицейщина в държавата.

Думите на Шишков всъщност не са изненада за никой. Той очевидно няма да получи подкрепата на президента открито, но поне искайки публично подкрепа от държвния глава се застрахова на чия страна ще " се бие" на предстоящите избори.

Предстоят още много такива и подобни предизборно заявени "желания" на персонажи, на които властта им се услади и е трудно да помахат за сбогом, да заявяват желание да " помагат" на градовете си.

На мен лично ми е странно защо медиите покрай случаите на насилие, убийства и прочее изяви по нашите ширини,канят Иван Демерджиев, който е чест гост във всички телевизии? Нима нямаме министър на МВР? Какво ще питаме бившия такъв, който управляваше в служебен кабинет?

Думите на Демерджиев по медиите звучат заплашително: "още хора щели да последват съдбата на Алексей Петров". Дали пък не знае кой е поръчителят на тези "съдби"? И тъй като в такива случаи съдбата си има три имена и ЕГН, очакваме да видим.

Рекламата на кадрите на Румен Радев не е спряла и не виждам да спре скоро. В крайна сметка, когато искаш цялата власт, няма как да не се опиташ да внедриш хората си в местната такава. А междувременно, не пречи да се опитваш да "клатиш" и без това крехкия редовен кабинет.

И докато партиите стягат редиците за местните избори през октомври, държавният глава се възползва от всеки микрофон, за да охули единственото редовно правителство от три години насам.

Автор: Геновева Михайлова, ДНЕС+

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.33073
RON RON 10 3.93725
TRY TRY 100 5.4048
USD USD 1 1.78876