СДС не участва в протестите, защото това би значело да се върне БСП на власт

Избрано 28.09.2020 09:16 Снимка: ДНЕС+

СДС не участва в протестите, защото това би значело да се върне БСП на власт

„Не може да си позволим да участваме в протест, който би върнал основният политически опонент на СДС отново във властта“. Това заяви пред bTV председателят на СДС Румен Христов.

Христов отбеляза, че президентът Румен Радев иска съставяне на служебен кабинет и едва ли ще търси изглаждане на отношенията. "А това е неговата роля. За жалост, той не се опитва да обединява, а разединява", заяви Христов.

"Моето голямо опасение е изказването на депутати от БСП, които искат да преразгледаме членството ни в НАТО, геополитическата ориентация на България. Това е много притеснително", каза той.

На въпрос дали СДС би участвала в коалиция с ГЕРБ на следващите избори, Румен Христов обясни, че когато двете партии са тръгнали заедно на евроизборите, са подписали рамково споразумение.

„Казахме, че ако този формат е успешен, ще се опитаме да завършим един пълен цикъл от избори заедно. Минаха изборите за Европарламент, минаха тези за местна власт, а сега предстоят парламентарни и президентски. Ако постигнем договореност от гледна точка на важните неща за България, сигурно ще бъдем заедно“, обясни председателят на СДС.

Буря в чаша вода. Не повече от 10 души. Така Христов коментира отцепването на седесари, които се вляха в новата формация на Цветан Цветанов. "Ние сме малка формация, консолидирани сме. Не очаквам този процес да бъде такъв, какъв", каза той./БТВ

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965