Рашков: Събраните сигнали за Борисов са свързани със строежите на магистрали

Избрано 14.10.2021 19:23 Снимка: ДНЕС+

Рашков: Събраните сигнали за Борисов са свързани със строежите на магистрали

„Тези магистрали, с които така шумно се хвалеше, че строи. Водеше и министърът на здравеопазването и директорът на „Пирогов“, които не знам защо с човек, с такова ниво се движеха. Най-вероятно ще трябва да отговаря в недалечно бъдеще, защото сведенията, с които се разполага са, че не случайно авансово са превеждани милиарди български лева на определени фирми, които да строят магистрала „Хемус“. Това заяви служебният министър на вътрешните работи пред журналисти, въпреки, че първоначалната му заявка беше, че няма да коментира изказвания и думи на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, свързани с обявения преди дни от бившия премиер канал „пътят на копринката“. Именно по тази тема беше потърсен и коментарът на Рашков, но той успя да измести темата в друга посока и не говори по конкретната тема.

Силовият министър продължи с отколянването на вниманието и заяви, че е убеден, че от авансовите плащания, които са в размер на милиарди левове са правени отчисления. 

„Доста сериозен процент суми, за които ние сме убедени, че те ще бъдат включени в предизборната кампания сега през месец ноември. Тези избори вероятно ще бъдат доста съдбовни за същия този човек, който се изказва, като един невъзпитан човек.“, допълни Рашков.

Служебният министър повтори и думите, които каза по-рано днес, че Борисов е човек, който е изгубил властта и е провален политик. Рашков използва трибуната, за да даде личното си мнение, че Борисов не трябвало да се връща на власт, защото: „е вреден за държавата“./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448