Пореден фейк: Борисов бил в Сърбия. Доказателството – снимка от Австрия от 2018

Избрано 16.09.2020 08:01 Снимка: ДНЕС+

Пореден фейк: Борисов бил в Сърбия. Доказателството – снимка от Австрия от 2018

Един от членовете на „Изправи се.бг“ Светослав Трайков, който беше задържан заедно с бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов и бившия член на КЕВР Еленко Божков за спирането на метрото в София, пусна откровена фалшификация за премиера. Изгоненият от ГЕРБ твърди в публикция, че Борисов е в околностите на сръбския град Ниш „на ракийка и салатка на фона на исканата му оставка“.

Снимката обаче се оказа от... 2018 година. И не само това - от Шладминг - един от популярните австрийски ски курорти.

На същата маса и със същите хора - канцлерът Себастиан Курц и председателя на Европейския съвет Доналд Туск в непринудена обстановка – министър-председателят празнува приемането на Австрия на председателството на ЕС.

Въпреки откровено елементарния фейк, „на въдицата“ бързо се закачиха всевъзможни протестъри.

„Новината“ беше препечатана и от сайта narod.bg – една от новите страници за фалшиви новини в мрежата. Там информацията е доразвита с откровената глупост, че това се съобщавало в сръбския https://www.blic.rs, но била свалена под натиск от Борисов.

„За Бойко се знае, че е много страхлив. Щом някоя от неговите „явочни квартири” бъде осветена от медиите, Борисов повече не стъпва там, обясни читателят на Narod.bg. Затова е хубаво да разкриваме всичките му тайни местенца, така скоро няма да има къде да се свре, радва се нашият читател“, лее измислици приписваният на Цветан Цветанов сайт./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81549
GBP GBP 1 2.12856
RON RON 10 4.01723
TRY TRY 10 2.17508
USD USD 1 1.67279