Пеевски: Готов съм за дебат, но не с Христо Иванов, а с началника му Иво Прокопиев!

Избрано 12.10.2021 16:13 Снимка: ДНЕС+

Пеевски: Готов съм за дебат, но не с Христо Иванов, а с началника му Иво Прокопиев!

Готов съм да помогна на Ивайло Мирчев с диета, ако бъде избран за депутат, стига неговият началник Прокопиев да му разреши да общува с мен

Поканата за дебат, която Христо Иванов отправи към Делян Пеевски, бе повод да потърсим неговата позиция.

Ето как г-н Пеевски, който е водач на листата на ДПС за Благоевград и Велико Търново, отговори на въпросите на управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов:
 
-Г-н Пеевски, Христо Иванов ви призова на дебат. Готов ли сте да излезе на публична дискусия с него?

- С г-н Христо Иванов няма какво да си кажа, тъй като той не изразява собствената си воля, а тази на неговия началник Иво Прокопиев. Има време Прокопиев да се регистрира като кандидат-депутат от неговата или някоя от другите му партии. С негови подставени лица и пионки не виждам смисъл да водя диалог.

Видяхме как Прокопиев с неговите медии се упражнява на мой гръб. Ако той се кандидатира за депутат, аз съм готов на дебат с него. Моята грешка е, че досега не съм говорил по тази тема и не разкривах истината.

Иво Прокопиев чрез неговите медии ми изгради несъществуващ образ. Той е истинският олигарх. Българските граждани трябва да знаят цялата истина за олигархията и хората, които я олицетворяват. Готов съм на дебат с Прокопиев където и когато поиска, стига да се кандидатира за народен представител и да застане с лицето си.
 
- Преди няколко дни обещахте, че публично ще говорите по някои интересни теми. Какви разкрития сте готов да направите?

- Готов съм да разговарям по всички теми, които са важни и са в интерес на българските граждани. Това например са темите за осигуряване на повече детски градини и намаляване на ставката на ДДС от 20% на 9% за хляба, лекарствата и всички стоки, които са важни за ежедневните нужди на хората.

Важна тема за мен са и младите хора и това компаниите да им осигуряват преференциално работни места, за да могат те да се задържат в нашата страна, а не да ходят в чужбина.

- Членът на ръководството на „Да, България” Ивайло Мирчев заподозря, че Методи Лалов иска оставката на Христо Иванов, защото вие смятате да изнесете подробности от срещата си с него. Какъв е вашият коментар?

- Излишно е да коментирам Ивайло Мирчев. Единствено, ако той бъде избран за народен представител, мога да му помогна с диета, стига, разбира се, неговият началник Иво Прокопиев да му позволи да общува с мен.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448