Още десет семейства засегнати от COVID кризата бяха подкрепени по програмата ирис във Варна

Избрано 20.10.2020 10:42 Снимка: ДНЕС+

Още десет семейства засегнати от COVID кризата бяха подкрепени по програмата ирис във Варна

Поредните десет домакинства в риск получиха пакети от основни хранителни продукти, ученически пособия и всичко необходимо за новороденото от Обществен дарителски фонд за Варна с помощта на ФРГИ и Програма Ирис.

Инициативата се проведе в дом Тракия във Варна. Целта е да се запазят семействата в криза.

Помощите бяха предадени на нуждаещите се семейства от адвокат Мария Димитрова, общественик и съучредител на Обществен дарителски фонд за Варна.

В качеството и на Председател на комисията, която разглежда постъпилите заявления за подкрепа, адв. Димитрова сподели, че все повече домакинства се справят много трудно в настоящата ситуация поради загуба на работа и доходи и помощта, която получиха е навременна и много необходима за тях.

Една част от подкрепените семейства живеят в села и бедни райони в околностите на Варна, а техните деца учат в професионални гимназии и ползват средношколски общежития в града, което още повече натоварва семейният бюджет. Има и семейства, които отглеждат деца със специални образователни потребности и майки на новородени, които са под наблюдение от социалните служби, тъй като има риск да изоставят бебетата си.

В рамките на хуманитарната инициатива Обществен дарителски фонд за Варна ще подпомогне общо 70 домакинства до края на годината, засегнати от COVID пандемията.

Повече информация за критериите за подкрепа и как да кандидатствате за помощ по програмата, можете да намерите в интернет страницата на обществената фондация www.odfv.org

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448