Нелепо е Йончева, обвинена в пране на пари, да води евроделагация у нас за върховенството на закона

Избрано 24.09.2021 17:30 Снимка: ДНЕС+

Нелепо е Йончева, обвинена в пране на пари, да води евроделагация у нас за върховенството на закона

От Фейсбук профила на журналистката Виктория Георгиева

По инициатива на евродепутата Елена Йончева у нас пристигна делегация от членове на мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в ЕП, за да проучи на място ситуацията с върховенството на закона.

Доста нелепо е именно тя да е начело на подобна делегация:

- Йончева е обвинена от прокуратурата в „изпиране" на 333 000 евро от КТБ. Според обвиненията, тя е знаела, че парите са предварително източени от КТБ от мажоритарния ѝ собственик Цветан Василев. Усвоени са от самата нея чрез регистрирана съвместна фирма с офшорка от Вирджинските острови - по думите ѝ, за закупуване на техника, с която да снима документални филми за TV7. Да припомним, че преди фалита КТБ е наляла над 300 милиона лева в медийната група TV7 и News7.

-Йончева беше замесена и в скандал с незаконно усвояване на европари. Разследване на „Антикорупционен фронт“ уличаваше Йончева в неправомерно разходване на европейски бюджети за асистенти и офиси.

-Не можем да не споменем и приетата през октомври в ЕП резолюция, внесена от Йончева и Радан Кънев, която уж касаеше единствено върховенството на закона, но засегна и националните ни интереси с текста за незаконната организация ОМО „Илинден“. Тогава дори БСП (чийто представител е Йончева) се обяви против спорната точка, като заяви, че тя не отразява позицията на партията по този въпрос./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448