Доц. д-р Медиха Хамза: На днешния празник празнува МАМА

Избрано 08.03.2023 09:48 Снимка: ДНЕС+

Доц. д-р Медиха Хамза: На днешния празник празнува МАМА

Честит празник, скъпи дами! Нека сме винаги обичани, обгрижвани и желани!

Тя написа поздравление до всички дами по повод 8-ми март, денят на жената. "За българина най-ценното винаги ще си остане семейството, а от децата по-скъпо няма. И той ще продължи да се лута между хилядите, за да намери най-красивото цвете за нея, онази, която празнува днес, дарила е живот или ѝ предстои тази радост", пише доц. Медиха Хамза.

Ето и цялата публикация от страницата на кандидата за депутат на СДС в листата на ГЕРБ-СДС в 3 МИР-Варна:

"Честит празник, скъпи дами! Нека сме винаги обичани, обгрижвани и желани! Толкова много цветя навред, препълнени цветарски магазини, будки и сергии. На всеки ъгъл се продават цветя. Хората трескаво обикалят, мъжете бързат да изберат най-хубавото цвете за своята майка, любима, сестра, колежка, а децата търсят онова, най-красиво цвете, което с безкрайна обич да подарят на единствената - на МАМА.

Днес е 8-ми март. Този празник от години предизвиква много въпроси и размисли.

В общество, чиято народопсихология е приела, че родителите са мама и тати или майка и баща, идва ден, в който празнуваме нея - майката. Жената, която ни е дала живот. Или просто жената, онази, която един ден ще стане майка и ще дари живот.

Така българското общество е приело в болшинството си да гради семейство - мъж, жена и деца. Новото време на неолиберализма донесе едно друго разбиране за нормалност, което, обаче, не се приема от българина, възпитан и израстнал в патриархално семейство със считаните за нормални порядки.

За българина най-ценното винаги ще си остане семейството, а от децата по-скъпо няма. И той ще продължи да се лута между хилядите, за да намери най-красивото цвете за нея, онази, която празнува днес, дарила е живот или ѝ предстои тази радост.

И аз, като жена и майка, а съвсем скоро ми предстои да изпитам радостта от любовта към внуче, искам децата  и внуците ми да живеят в нормална среда, с двама родители. Родители, които си имат имена, и си нямат номера."


Доц. д-р инж. Медиха Хамза е кандидат на СДС преференция 106 за народен представител в коалицията ГЕРБ-СДС номер 2 в бюлетината за 3 МИР-Варна.

Уважаван университетски преподавател с 29 години професионален стаж.
Доктор на науките, доцент по Електрически мрежи и системи. Има петгодишен опит като заместник-декан на Електротехническия факултет в ТУ-Варна.
Автор на над 70 научни публикации и доклади пред реномирани конференции, както и на учебни ръководства и пособия.

Два мандата е общински съветник в Общинския съвет на Варна; през втория от мандатите е председател на постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика“.

Има две деца.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Още по темата

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853