МС блокирали жена във Фейсбук, тя се жалва на омбудсмана

Избрано 21.09.2022 19:42 Снимка: ДНЕС+

МС блокирали жена във Фейсбук, тя се жалва на омбудсмана

Министерски съвет по време на правителството на Кирил Петков са решили да блокират хора, които смятат за неприятели. Една от тях е Тася Тасова, която е нямала достъп до официалната фейсбук страница на институцията.

Тасова обаче не оставила нещата просто така и да чака някой да се сети да я допусне до страницата. Жената е написала жалба до омбудсмана Диана Ковачева, за да обясни абсурдната ситуация. От там пък изпратили писмо, че след разговор със служебния министър-председател Гълъб Донев, профилът е отблокиран.  

Ето какво сподели Тасова:

Министър-председателят на България е разпоредил моето отблокиране на профила ми към Министерски съвет на Република България

Благодарейки на ПП и ДБ за инфантилното поведение и проявата на „демократичност“ и „плурализъм“, моля се никога повече да не сформират правителство, за да не започне национализация и народен съд.  

Не на последно място изказвам  уважението си и благодаря на Омбудсмана на РБ проф. д-р Диана Ковачева, Омбудсман на Република България (Ombudsman of the Republic of Bulgaria) за цялото съдействие по темата.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648