Мрежата: И Радев и шефът на партията му са нарушили закона с единствената цел - власт!

Избрано 27.10.2021 13:15 Снимка: ДНЕС+

Мрежата: И Радев и шефът на партията му са нарушили закона с единствената цел - власт!

Вълна от коментари заля социалните мрежи след решението на Конституционният съд, че указът на Румен Радев за назначаването на Кирил Петков е противоконституционен. Според най-висшия орган у нас, бившият икономически министър е нарушил Конституцията, тъй като е бил с двойно гражданството докато е заемал поста си.

Ето и част от коментарите:

Александър Ненков, ГЕРБ

Официално: „Братството на почтените“ се увеличи с още един. КС постанови: Указът за назначаването на Кирил Петков е противоконституционен.

Цветанка Андреева, политолог

И Радев и шефът на партията му са нарушили закона с единствената цел - власт! Управленските им актове няма да паднат, но ударът е по политико-моралната претенция и на двамата, че са особено почтени! Погазили съзнателно Конституцията преди месеци днес, във време на смърт и зараза  те са нагледният пример за алчната, авторитарна, но некадърна власт!

Младен Маринов, ГЕРБ

Дали стана достатъчно ясно КОЙ нарушава Българската конституция? И защо половин година обясняваме, че ще ни се наложи да възстановяваме конституционния ред и законността в държавата? Днес вече е ясно откъде трябва да започнем. Професор Герджиков и полковник Митева са готови за работа.

 

Георг Георгиев, ГЕРБ

Министерстването на Кирил Петков е противоконституционно. Толкова по темата с почтените юмруци. Радев - нарушител на основния закон, създанието му Петков - измамник.

Сега с промяната под мишница и довиждане.

Виктор Димчев, режисьор и политически анализатор

Учудени ли сте, че премиерът-президент и неговите министри-лидери на пропрезидентски коалиции, са нарушавали Конституцията?

Защо сте учудени, когато техните бащи и дядовци взеха властта с кръв против тогавашната Конституция?

Различни ли мислите, че са червените деца?

Свиквайте, даже няма да се извинят.

Николай Ненчев

След решението на Конституционния съд има само две възможни хипотези за Радев!

1. Знаел е за двойното гражданство на К. Петков и въпреки това престъпно го е назначил

за министър, нарушавайки Конституцията и законите на страната. /най-вероятна хипотеза/

2. Проявил е престъпна небрежност и въпреки, че е могъл, не е извършил необходимата обстоятелствена проверка за гражданския статут на Петков!

И в двата случая не е за президентството, а за затвора!

Веселин Марешки, лидер на партия Воля

КАМПАНИЯТА ПРИКЛЮЧИ ЗА РАДЕВ!

ТОЙ ТРЯБВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДВЕДЕН ПОД ОТГОВОРНОСТ ЗА НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!

Всички знаехме, че Петков лъже, а Радев си е затворил очите, когато го е назначил в нарушение на Конституцията. Въпрос на време беше това да лъсне официално. Сега и двамата трябва да бъдат подведени под отговорност, защото иначе ще излезе, че имат привилегии пред законите на страната. Кампанията на Радев приключи!

Партиите, заявили подкрепата си за Радев, сега ще трябва да я оттеглят при тази нова ситуация. С какви очи ще призовават хората да гласуват за него? Това значи, че Трифонов, Манолова, Нинова нямат нищо против държавният глава да е престъпник.

Анна Александрова, ГЕРБ

Месеци наред Румен Радев и Кирил Петков заблуждаваха обществото ни, опитваха се да отклонят вниманието от този казус,  позволяваха си да дават съвети на КС, но вече официално стана ясно, че  те са нарушили Конституцията на Република България./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448