Мелания Тръмп: Американската Мария - Антоанета

Избрано 19.09.2020 08:37 Снимка: ДНЕС+

Мелания Тръмп: Американската Мария - Антоанета

"Мелания Тръмп е необичайна съпруга на президента. Тя рядко дава интервюта, не е склонна да говори пред обществеността. Но тя не е жертва - тя по-скоро е съучастник на съпруга си. Мелания Тръмп умишлено подкрепя неговия расизъм и неприязън към жените", пише германското списание "Фокус".

"За първи път от 200 години насам първата дама е родена извън Съединените щати, английският не е нейният първи език и въпреки това тя е може би най-талантлива в изучаването на езици, тъй като се говори, че Мелания Тръмп свободно използва пет езика. Освен това съпругата на Доналд Тръмп е единствената първата дама, която в миналото е била модел на бельо ", отбелязва журналистката Лиза Рокард. Не само нейната биография е необичайна, но и начинът, по който тя изпълнява задълженията си на първата дама. Тя рядко говори публично, избягва официални речи и почти не дава интервюта. Често я критикуват за оскъдната ѝ социална работа и я обвиняват, че не се придържа към никакви позиция и няма връзка с хората.

По време на коронавирусната криза тя получи прякора" Мария - Антоанета ", защото публикува в "Туитър" снимка, на която се вижда как тя инспектира изграждането на тенис павилион. В същото време коронавирусът се разпространяваше със светкавична скорост в Съединените щати. Докато милиони американци губят работата си, разболяват се от Covid - 19 и губят роднини, Мелания Тръмп планира нов дизайн на Розовата градина на Белия дом", се казва в статията на сп. "Фокус".

"Вероятно атаките срещу нея са следствие от нейната собствена сдържаност, което дава много място за критика и спекулации, - отбелязва авторът на статията. - И на въпроса коя всъщност е Мелания Тръмп, най-простият отговор би бил: тя е малко наивен, малко жертва, но и идеалната противоположност на президента Тръмп. Такива са моделите: изглеждат добре на снимката, но не е тяхна работа да казват нещо. "

"Но такава оценка би била твърде повърхностна, защото Мелания Тръмп не е просто "приложение" към образа на Доналд Тръмп. Това се вижда от нейния рейтинг. Според една от анкетите, след като съпругът ѝ встъпи в длъжност, Мелания Тръмп значително увеличи популярността си. Тя е най- популярен член на семейство Тръмп и далеч надминава по популярност съпруга си. 51% от анкетираните имат положителна представа за нея, а само 44% за съпруга ѝ", отбелязва "Фокус".

"Съветниците на Тръмп бързо разпознаха нейната стойност за политическата му кариера, посочва Лиза Рокар. " Когато му е трудно да спечели жени, особено от американските предградия, защото го презират като нечувствен женомразец, тези избиратели възприемат Мелания много по-добре. "Един от ролята на жените в най-близкия кръг на Тръмп - омекотяване на твърдите му послания към обществеността ", казва Нина Барли, автор на" Жените на Тръмп: Част от сделката ".

"Обаче в това, което за някои изглежда като подкрепата на Мелания Тръмп за съпруга ѝ, други виждат, че тя върви по своя път. И така, първата посока, в която Мелания Тръмп отиде соло като първа дама, беше Африка. Това е континентът, чиито държави нейният съпруг недипломатично нарече "мръсни дупки".

"И в началото на април, когато 2000 души в САЩ умираха всеки ден от COVID-19, тя публикува снимката, на която се вижда, че тя носи маска. Освен това тя и призова сънародниците си да последват примера ѝ. Докато съпругът ѝ отказа да носи маска, тя има силата, - казва писателят Нина Барли. "И мисля, че тя ще използва тази сила, когато пожелае."

"Въпреки това е по-лесно да видим Мелания Тръмп като страдащ съпруга; жертва в плен на собствения си брак и ролята на първата дама. Хаштаг: #FreeMelania.

В противен случай тя би трябвало да приеме, че не е аксесоар на Тръмп, а по-скоро негов съучастник. И че тя умишлено подкрепя неговия расизъм и, противно на разума, омаловажава различните обвинения в сексуален тормоз срещу съпруга ѝ. Такова обяснение, разбира се, е много по-малко удобно, защото би означавало, че Мелания Тръмп подкрепя съпруга си не от страх, а от искрено възхищение.

"В новата разобличаваща книга за нея обаче има параграф, който ни кара да предположим точно това. Нейната бивша близка приятелка Стефани Уинстън - Уолкоф пише, че Мелания Тръмп реагира безразлично на слуховете за изневярата на Доналд Тръмп и на обвиненията в сексуален тормоз. "Той е този, който е", твърди тя. - Знам, за кого се ожених.

"По този начин тя открито признава, че познава всички страни на съпруга си - и ги приема. От манталитета му на женкар, патологични лъжи и до грубия му расизъм. И има различни доказателства, че тя дори ги споделя", пише "Фокус".

"Например, когато през 2011 г., в едно от токшоутата, тя подкрепи расистката конспиративна теория за родното място на президента Барак Обама. Именно тя, бившата мигрантка, която дори работеше нелегално в САЩ за известно време и по този начин беше добър пример за пропагандата на Тръмп за "нелегални имигранти, които крадат работа".

"Книгите - разобличения, написани за Мелания Тръмп, са обединени главно от факта, че те рисуват съвсем различен образ на първата дама, а не образа на резервирана, пасивна или безпомощна жена в плен на несломим съпруг. (...) Но истината вероятно се намира между тези крайности.", пише "Фокус". /news.bg

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965