Марица Гърдева: Лидерът на „Да, България!“ за Варна Нелко Начев продаде „Алея първа“

Избрано 13.07.2020 13:57 Снимка: ДНЕС+

Марица Гърдева: Лидерът на „Да, България!“ за Варна Нелко Начев продаде „Алея първа“

Общинският съветник от ГЕРБ Марица Гърдева хвърли бомбата на днешното 6-то заседание на местния парламент на Варна.

Колегите изчетоха една декларация, за която искам да напомня през 1999 г. по време на правителството на Иван Костов със „синьото“ управление на Варна е открита процедура по приватизацията на „Лазурен бряг 91“ ЕООД. Да разказвам ли историята? Един от участниците е фирма „Лазурен бряг Приват“ АД, създадена за приватизацията на „Лазурен бряг 91“ ЕООД (бел.ред.: фирмата, основоположник на проекта „Алея първа“). Мажоритарният пакет акции от капитала на „Лазурен бряг Приват“ АД се притежава от друго дружество, в което собственици са Нелко Начев (бел.ред.: Нелко Начев е областен координатор на „Да ,България!“ за Варна) и Жулиан Начев. Двамата влизат в Съвета на директорите на „Лазурен бряг Приват“ АД. В началото на 2003 г. (докато се провежда процедурата по приватизация) Нелко Начев и Жулиан Начев продават„Лазурен бряг Приват“ АД на дружество свързано с ТИМ – „Имоти, наеми и обслужване“ ООД. В договора за продажба е записано, че ако „Лазурен бряг Приват“ АД не спечели процедурата за приватизация на „Лазурен бряг 91“ ЕООД, то продавачите Жулиан Начев и Нелко Начев трябва да изкупят обратно акциите. През май 2003 г. „ Лазурен бряг Приват“ АД печели процедурата“, припомни Марица Гърдева.

Тя добави, че през 2006 г. са продавани имоти на безценица във Варна. Именно тогава т.нар. „десни“ са имали дейно участие в този съвет.

Не може да говорите за „пир по време на чума“! Особено като имате в редиците си хора, разпродавали имоти за жълти стотинки. Затова предлагам да работим конструктивно. Защото всеки може каже, че говори от името на гражданите. Но не и от името на групи от хора, които поради един или друг интерес (било то финансов или заради някакви обещания) излизат под прозорците на общината. Всички знаем как се случват подобен тип протести“, завърши Марица Гърдева./Варна новини

CHF CHF 1 1.81028
GBP GBP 1 2.16418
RON RON 10 4.04314
TRY TRY 10 2.30046
USD USD 1 1.6551