Летникова: Егоцентричните протуберанси на Борис Бонев трябва да бъдат сведени до минимум

Избрано 23.01.2023 16:59 Снимка: ДНЕС+

Летникова: Егоцентричните протуберанси на Борис Бонев трябва да бъдат сведени до минимум

От Фейсбук профила на Ангелина Летникова

Кметските избори може да ги спечелят ГЕРБ, ако от ДБ, ПП, СС и Екипа на София не се задействат бързичко.

Слушах новия кандидат за кмет на ГЕРБ, Георги Георгиев. Интелигентен, прибран, фин, с изключително богат речник, харизматичен. Говори подредено, умно и конструктивно. С много плавен и мек глас - абсолютно слушаем. Умело прехвърли топката в полето на ЦГМ. И изцяло насочи отговорността към тях. Също прехвърли отговорността към другите политически сили за въпросните непопулярни и лошо работещи решения за градски транспорт. Никога досега в живота си не съм чувала кандидат на ГЕРБ да говори толкова прибрано, смислено, умно и подредено. Абстрахирам се от това че не понасям Фандъкова и имам алергия към ГЕРБ и че никога не съм гласувала за тях. Искам да обърна внимание на това колко умело този човек развива реториката си.

Говори как ,,внимателно’’ следели какво казват хората и пр.

Говори за ,,политическа криза’’, говори как трябвало да ,,бъдат добри стопани на града’’, как ПП са ,,експериментатори’’ и ,,продавачи на надежда’’. Изключително силна, много добре изградена и манипулативна реторика. Нарече Борис Бонев ,,ифлуенсър’’, който ,,качва колажи’’.

По адрес на ПП заяви: ,,Банкрутът на един политически стартъп’’. Говори тихо, обрано, неистерично, не изпада постоянно в нервна криза и не се пеняви. Хладнокръвен гербер от нов тип.

Това, което се опитвам да ви кажа е, че за пръв път ГЕРБ имат изключително мощна кандидатура за кмет. Тази кандидатура е толкова стабилна, че тя спокойно би могла и да не бъде само кандидатура. ГЕРБ в момента бият по точки Демократична България, ПП, Спаси София и Екипа на София по два параграфа:

1. Извадиха кандидата си достатъчно рано на светло

2. И и изобщо имат кандидат

Може да не ви кефи, може да ви дразни, може да нададете вой до луната, но това е факт.

Искрено се надявам Демократична България и Продължаваме промяната заедно със Спаси София и Екипа на София да излязат с една достатъчно силна, адекватна и вдъхновяваща фигура за кмет, която да събере достатъчно гласове, защото Георги Георгиев е изключително силен кандидат. Подчертавам отново: неистеричен и невряскащ. Хладнокръвен. Всъщност толкова е силен, че дори мисля, че го виждам как отива на балотажа. Не ми харесва. И това не е много добре за София. Надявам се също тази широка коалиция да излезе с този кандидат НАВРЕМЕ, а не ДВА МЕСЕЦА преди изборите.

Политиката е стратегия и се надявам ДБ, ПП, СС и ЕС да приложат правилната такава, защото иначе лошо й се пише на София. Надявям се егоцентричните протуберанси на нарцистичния Борис Бонев да бъдат сведени до санитарен минимум, крещящо скандалните, катастрофални и посредствени мижави кандидатури като жалкия Игнатов от последния път, който нито е от София, нито е интелигентен, нито може да си декорира собствения дом, а по мои данни от вътрешен източник от ДБ, Игнатов е един от двамата от ДБ общински съветници заедно с Грети Стефанова от ДБ, гласували за отпадане на картата за една линия и картата за метро, да послужат като обица на ухото. И да не говорим за предложението на Игнатов върху ПСА да се изпише нацисткия лозунг ,,България над всичко’’.

Надявам се този чудовищен фал да е послужил за урок на ДБ, а ПП да се научат, че само защото някой е бизнесмен и е фрашкан с пари, не го прави добър кандидат за нещо друго освен за бизнесмен и най-после, ама наистина най-после Любо Георгиев от Екипа на София да излезе на светло. Не заради друго, а защото аз лично не се сещам за по-добра кандидатура от него за кмет. Защото на Георги Георгиев може да противостои само някой също толкова обран, прибран, интелигентен, фин и рационален кандидат. И това е Любо Георгиев. Това за мен е бъдещият кмет на София. Интелигентен. Образован. С увереност. Спокойствие. Човек живял и учил по цял свят. Решил да се върне в София, за да я направи зелена, красива и по-хубава за живот. Експерт в областта си. Пълен със страхотни идеи за градоустройството на София и с огромен екип от експерти.

Дали ще бъде избран от широката коалиция, дали егото на ДБ и егото на Бонев няма да счупи всичко надве, надявам се този път - не. И отсега много ясно заявявам - тука еготриповете трябва да се намалят. От всички страни. Малко да се снишим. Малко да се пооберем. Малко да направим крачка встрани. Да сме скромни и диалогични. Това важи най-вече за пуяците от ДБ и главният пъчещ се хипстър-паун Борис Бонев. Ако искаме да не дадем София на ГЕРБ. Ако не искаме улиците ни да продължават да приличат на нищо. И ако искаме кражбите и ремонтите на ремонтите да спрат. И София да заприлича на нормален европейски град.

Допълнително препоръчвам от ДБ да затворят временно някъде на платена почивка в Родопите Мирчев и Цонева от демократичното отровно трио, за да не може да взимат важни решения следващите няколко месеца, Бонев да укроти малко злобната си войнстваща агресивна секта от мяукащи сиямски гей котенца във Facebook, а ПП да си загърбят малко промотирането на бизнесменчетата, с които са правили сделки или които са им правили дарения и мисля, че ще имаме съвсем реален шанс за нормален дебат и за нормален негерберски кмет на София.

Аз лично се надявам това да е Любо Георгиев. Даже ми звучи яко: Георгиев срещу Георгиев.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361