Кой позволи на Борис Бонев да лепи малки обяви със свински опашки?

Избрано 20.03.2023 10:14 Снимка: ДНЕС+

Кой позволи на Борис Бонев да лепи малки обяви със свински опашки?

В неделния почивен ден в Мрежата се появиха видеа и снимки на странни малки обяви, закачени със свински опашки под табелите на градския транспорт. Оказа се, че Борис Бонев от “Спаси София” самосиндикално е нарушил забраната на Столична Община, която гласи, че никой гражданин не може да лепи или връзва обяви по табелите. Дори и да е общински съветник!

Лилавото разписание трябваше да алармира гражданите, че Борис Бонев ще ги удостои с внимание като мине … с трамвай. “Как и защо Бонев прави агитация в трамвай, собственост на ЦГМ. Под наем ли го е наел, купил ли го е? Може би му е подарък?”, питат се свидетели на странната проява.

Това не е първият скандал, свързан с табели на “Спаси София”. През ноември 2022 общинският съветник и шеф на транспортна комисия Карлос Контера разкри схема за над 50 000 лева.

50 000 лв. е получила странната формулировка „Борис Бонев и колектив” – не фирма, не неправителствена организация, а за табелки, след чието поставяне в метрото се е наложило допълнително да се лепят елементарни указатели със стрелки, понеже никой не разбира Боневите.

Напомняме, че в началото на март се разрази буря от коментари криви ли са или не линиите по същото трасе, което Бонев използва за приемна. Експеримент с буркан в експеримент на БТВ разобличи лъжата на гласовития общинар. Но той така и не даде обяснение.

От столичния електротранспорт са категорични, че драма – няма, а участъка от "Бъкстон" до "Княжево" ще бъде завършен наесен.

Tribune ще изпрати писмено запитване до Центъра за градска мобилност дали всеки гражданин може да използва за офис трамвай по избор и да лепи произволни обяви върху табели и спирки. Или е позволено само за Борис Бонев, който иначе не спира да плюе кмета и цялата дейност на Столична Община./tribune.bg

CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095