Кой натисна ENTER-а на Радостин Василев, точно когато се състави евроатлантическо мнозинство?

Избрано 26.05.2023 13:55 Снимка: ДНЕС+

Кой натисна ENTER-а на Радостин Василев, точно когато се състави евроатлантическо мнозинство?

Още вчера вечерта от „Продължаваме промяната“ подгряха обществото, че ги чака нож в гърба от враг с партиен билет. Ударът не закъсня – минути преди 11 часа в петък Радостин Василев събра медиите в БТА и с вече отработен удар направи опит да заколи „промяната“ – по идентичен начин, както рязко се обърна и срещу ИТН не толкова отдавна.

Василев пусна 5 минутен запис от заседание на национален съвет на партията, за което сам си каза, че се съмнява дали не е поканен погрешка, и обеща да разпространи цялата онлайн среща, продължила над 5 часа.

След пресконференцията на Василев обаче останаха повече неотговорни въпроси, от тези, на които даде отговор.

- Кой и защо натисна ENTER на депутата от ПП?

- Защо точно сега се хвърля тази бомба, чиято явна цел да се разклати крехкото съгласие, че на държавата спешно ѝ трябва правителство, гледащо на Запад, а не на Изток?

- Кой има полза от пореден служебен кабинет на Румен Радев?

- Започнаха ли руснаците атака срещу българската държавност?

- Каква е ролята на Александър Маринов и Гриша Ганчев в активирането на един „безпрекословно луд” индивид в атаката срещу доверието в цялата политическа система?

- Кой има интерес да се провалят усилията на евроатлантическото мнозинство за съставяне на стабилно правителство?

- Кой припозна Радостин Василев като „удобния идиот“ на руснаците ?

- Кога прокуратурата ще завърши започнатите производства срещу лицето Радостин Василев?

- Кой има полза от тласкането на страната в поредни предсрочни избори и убиването на доверието на гражданите в политическия процес и парламентарната демокрация?

- След поредния фатален удар, да чакаме ли скоро да поемем по някакъв нов път – например президентска република по източен модел?

„Кой е диригентът“ не отговориха и снощи от „промяната“. Само заговориха за ролята на службите (под пряк президентски контрол) и „дълбоката държава“.

Бойко Борисов заяви: „Целта е да не се направи правителство. Това обслужва много интересни, които не искат държавата да се стабилизира“. Той направи връзка и с времето, което е избрано той да бъде разпитван.

„Странно защо, но това съвпада с ключов момент, когато се прави правителство“, заяви той.

Интересно дали в следващите дни някой ще благоволи да ни даде отговор на въпросите за това кой и с какъв мотив активира точно сега Радостин Василев. Не че схемата не е съвсем прозрачна и така…/tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648