Кошлуков: Винаги са ме забавлявали вегетарианците: спаначени кюфтета, соев шницел, веган бургер…

Избрано 18.09.2023 09:04 Снимка: ДНЕС+

Кошлуков: Винаги са ме забавлявали вегетарианците: спаначени кюфтета, соев шницел, веган бургер…

От Фейсбук профила на Емил Кошлуков

Винаги ме е забавлявала шизофренията при вегетарианците. Аз например обичам зеленчуци, но никога няма да ми хрумне да си направя пилешки морков, да речем. А те по цял ден крещят срещу месото, после започват: спаначени кюфтета, соев шницел, вегетариански бургер и т н. 

Има вегетарианска шкембе чорба и луканка, не се майтапя. Как луканка, бе бледни братко, ти си сложил кимион върху цвекло, това даже свинята, от която правим луканката, няма да го яде. 

Представяте ли си нормален човек да сподели рецепта за овнешка салата, със заместители от заден бут и котлети, а после да ви убеждава, че е съвсем като истинска, има вкус на маруля. Те обаче по цял ден си обясняват как правят тези неща и се радват, и си пляскат, може даже да ги ядат, не знам.

Вероятно психиатър ще го разкаже по-добре, а за фройдистка аналогия е лесно: Само си представете млад мъж, строен и добре сложен, как се приближава до вас и ви казва, че не може да понася хомосексуалисти и травестити, точно затова е облякъл рокля с категорично мъжка кройка.

Както и да е, не са лоши повечето, имам приятели от тези клети хора, но поне пият. Щото вегетарианец-трезвеник е вече пълен провал, задънена улица на еволюцията, Дарвин се върти в гроба.

Това е майтап, пояснявам за идеологическите цензури. Щото вегетарианците, понеже постоянно са гладни, стават много раздразнителни. То и аз съм така на диета.

CHF CHF 1 1.97878
GBP GBP 1 2.28913
RON RON 10 3.93187
TRY TRY 100 5.59205
USD USD 1 1.80029