Кирил Петков от плаж Корал заговори за свободи и недопускане на зависимости

Избрано 03.03.2024 16:30 Снимка: ДНЕС+

Кирил Петков от плаж Корал заговори за свободи и недопускане на зависимости

Съпредседателят Кирил Петков честити 3 март от плаж Корал, където е заедно със съпругата си Линда и децата си. От поста му по повод националния празник става ясно, че е избрал това място, защото било „кътче свободно от корупция“.

Ето какво написа Петков:  

Честит празник, свободни българи!

Васил Левски, Христо Ботев, българите загинали в Априлското въстание, опълченците на Шипка и хилядите знайни и незнайни български воини, които са бленували да бъдат свободни и са дали живота си за свободата на България.  

Мечтата е свободни “да бъдем равни на другите европейски народи". Те не са чакали някой друг да ги освободи, те са се борили и са знаели, че от тях зависи и накрая са дали за този идеал най-ценното – живота си. Без тяхната лична саможертва тази дата не би била празник днес.  Поклон и пред загиналите войници от Русия и другите държави, които са проляли кръв за свободата ни. Поклон пред паметта им!

Делото на тези български герои направи България свободна, но заветът им е никога да не спираме да се борим за свободата си.  

Днес да бъдем свободни изисква далеч по-малки и не толкова героични действия, но трябва да продължим да носим отговорността, че свободата зависи от всеки един от нас.

Днес да сме свободни означава да не допускаме зависимости, които да ни карат да правим дела, в които не вярваме, да не допускаме беззаконие, което ни ограбва от чувството за справедливост, да не допускаме кражби и корупция, да не допускаме ограбване на българската природа, да не допускаме манипулации от фалшиви медии.

Всички ние трябва да осъзнаем, че колективната ни свобода зависи от това колко всеки от нас е критичен към собствената си свобода и още по-важно: какви дела е готов лично да направи в собственото си ежедневие, за да бъде по-свободен. 

Само заедно и с непрекъснати усилия можем да имаме една свободна и просперираща България.

Този пост го пиша от Корал, едно кътче от България, което е свободно от корупция заради нещо, което се случи тази година - малък символ, че не трябва да спираме да се борим и мечтаем всеки ден, всеки един от нас! 

Честит празник!

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612