Карбовски: Лъжа е, че съм осъден за реч на омразата, тиражирана от медиите на Прокопиев

Избрано 14.04.2022 12:42 Снимка: ДНЕС+

Карбовски: Лъжа е, че съм осъден за реч на омразата, тиражирана от медиите на Прокопиев

В профила си във Фейсбук Мартин Карбовски обяви тези твърдения за "неолиберална лъжа", дело на "медиите на Прокопиев и жълтите вестници".

Ето какво написа журналистът, около чието име от вчера се водят дебати, след като стана ясно, че ИТН са го предложили за член на СЕМ. В ранните часове днес отново в профила си в социалната мрежа, Карбовски обяви, че се отказва от номинацията.

"Неолиберална лъжа е, че съм осъден за реч на омразата и по повод оплакване на Радослав Стоянов от БХК за дискриминация на ЛГБТ. Това написа в страницата си във Фейсбук Мартин Карбовски.

По думите му лъжата е била пусната от БХК на първа инстанция, тиражирана от медиите на Прокопиев и жълтите вестници, които не  са публикували нищо след като Карбовски е осъдил  Радослав Стоянов и БХК.

„Вторият случай, съдът още на втора инстанция постанови, че няма мизогинизъм в женския род на думата "политика", което се потвърди на последна инстанция пак с помощта на адвокат Борис Рафаилов.

Реално, хората, които обясняват, че моите публикации са фалшиви новини създават нетърпимост към името ми и ме дискриминират с години. Да не говорим, че ми губят времето.

Да се знае: не съм осъждан за реч на омразата и прочие народен съд.“, пише още Карбовски.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648