И гръцки медии съобщават за фалшивата новина за руския модел и снимките на спящия Борисов

Избрано 05.09.2020 17:00 Снимка: ДНЕС+

И гръцки медии съобщават за фалшивата новина за руския модел и снимките на спящия Борисов

Според тиражираната лъжа рускинята е „пловдивчанка“, „любовница на Борисов“, „намерена със супен врат в Гърция“

„Фалшиви новини за убийството на българската красавица, направила снимките на Борисов“. С това заглавие излиза гръцкия информационен сайт “VIMA”, цитиран и от други гръцки медии. Гръцките журналисти са тръгнали по следата на уж убитата българка на Санторини, която според информации в български медии стояла зад снимките на заспалия Борисов, пистолет и цяло състояние, незнайно защо пазено в нощно шкафче, вместо в сейф.

Разследващите органи, а и не само те поставят под съмнение достоверността на информацията на българските медии, че млада жена на име „Светлана Иванова“ е намерена мъртва в Санторини на 20 юли със „счупен врат“, пише в статията.

„Подобен инцидент не само се отрича от компетентните гръцки държавни служители, но е установено още и че жената на снимката, която трябва да е от Пловдив, е руският модел Октавина Максимова. Тя се радва на отлично здраве и дори е спечелила конкурс за красота след предполагаемата дата на убийството“, отбелязват “VIMA”.

Високопоставени гръцки служители, заявяват, че подобен инцидент никога не се е случвал в Санторини. Освен това няма данни жена с такова описание да е била на острова.

Отбелязва се и че рускинята е победила в конкурс за красота в родината си на 13 август 2020 г. – около 25 дни след предполагаемата ѝ смърт. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448