Главният секретар на СДС: БСП избраха да политиканстват в кризата, вместо държавническото поведение

Избрано 15.06.2020 18:09 Снимка: ДНЕС+

Главният секретар на СДС: БСП избраха да политиканстват в кризата, вместо държавническото поведение

„По време на такава криза като сегашната има 2 вида поведение. Политиканстването, което правиха от БСП. И държавническото управление. По време на криза не може да се държим безотговорно и да политиканстваме.“ Така главният секретар на СДС Илия Лазаров коментира пред NOVA поведението на левицата по време на пандемията от коронавируса. „ Не може да критикуваш управлението в подобна криза и да създаваш допълнителен хаос“, допълни той.

„По икономическата тематика сме силно против. Притеснени сме, че тяхното икономическо гуру е Румен Гечев. Проф. Гечев си има типично левите възгледи, които веднъж вече фалираха държавата”, коментира Лазаров. Силно го притеснявало това, че от БСП искат промени в данъчната система. „СДС е категорично против да се променя данъчната система”, заяви Лазаров.

СДС е с дясно центристки партия и изповядва принципите на ЕНП, в която членуват и ГЕРБ, и „Демократична България”. Освен това възгледите в СДС не се различавали много от тези в ДПС. „Имаме доста голям консенсус с тях”, коментира Лазаров.

„Най-вероятно ще играем с ГЕРБ на парламентарните избори, стига те да имат това желание. От наша страна има желание”, заяви Лазаров.

„Считаме за наши потенциални идеологически партньори колегите от ДСБ. За съжаление те силно отидоха в център-ляво, порозовяха от техните отношения с „Да, България” и „Зелените”, които са си ляво-центристки формации. Но част от колегите в ДСБ, а и самото ДСБ винаги са добре дошли за наши партньори, стига да имат друго развитие”, коментира още Лазаров.

Основният идеологически опонент на СДС били БСП./NOVA

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448