Фучеджиева за родните плажове: Цените са много по-ниски отпреди година. Тук е по-евтино от Гърция

Избрано 26.06.2020 08:11 Снимка: ДНЕС+

Фучеджиева за родните плажове: Цените са много по-ниски отпреди година. Тук е по-евтино от Гърция

От Фейсбук профила на Милена Фучеджиева

Понеже се начетох на обилен, несправедлив хейт и невярна информация за българското Черноморие, ето моите наблюдения.

Водата е по-студена от гръцката, но е кристално чиста. Няма туристи, много хотели не работят изобщо. Чадър струва 2.50 лв. Цените са много по-ниски от миналата година. Тук е по-евтино от Гърция. Плажовете са празни.

Този десерт е най-хубавия шоколадов мус, който някога съм яла по света и у нас, но струва 15 лв, защото е в Thracian cliffs, където нямаше НИТО ЕДИН ТУРИСТ. Цените в менюто са средно 20 Евро, разбираемо за обичайните гости на клуба, които тази година няма да ги има. Не завиждам на собствениците. Лятото им е тотална щета.

Във Вила Чинка обаче са намалили цените си почти наполовина.

В любимия ми ресторант Немо срещу Евксиноград скъпата им рибена супа е 7 лв., колкото и в Мидената ферма. Гъста супа с много риба в нея. Вкусна. Мидите са и на двете места по 9-10 лв. Сафридът, добро количество, 10 лв.. Двама души без да пият друго освен вода и кола, плащат 35 лв.. В Гърция не можеш да ядеш такива неща за по-малко от 40 евро за двама.

Изводът ми е, че който си прави сметка на парите е добре дошъл на море в Бг. Няма опашки по граници, разходи за бензин, всичко е по-евтино. Нито има опасност да затворят границата и да е сложно да се прибереш в Бг.

Звуча като реклама, но това е реалната ситуация. Във всяка друга бих предпочела Гърция.

P.S.: И горещо препоръчвам Sea View Terrace във Варна - гледка, обстановка, обслужване, много близо до Малибу, а морето е по-красиво ;) Страхотна храна на цени като в средно скъпа кръчма в София. 

CHF CHF 1 1.81566
GBP GBP 1 2.14389
RON RON 10 4.01155
TRY TRY 10 2.20125
USD USD 1 1.67954