Избрано 25.11.2020 13:03 Снимка: ДНЕС+

Ето ги - безсмъртните глупци. 100 човека без маски мятат бомбички по полицията

Журналистът Недялко Недялков, Фейсбук

Ето ги - безсмъртните глупци.

100 човека без маски мятат бомбички по полицията, скупчени един в друг.

Водят ги деванти като Шивиков...

Не го е срам.

В това време жена му е на първа линия като старша сестра във Военна болница. Как го търпи? Какво се е случило в душата на този български генерал, какви демони са я превзели?

Тук са и неспасяеми типове, с напълно изличена хуманност - Дионисий, агитките на Копейкин с кинтите от Кремъл, Инджова, вещиците на Мая, Ченалова - петното на съдебната ни система.

За тях смятам, че коментарите са напълно излишни.

Полицията, разбира се, наблюдава отблизо и търпи физическите посегателства над себе си. Арести пак няма да има. Политкоректността и либералниченето на Борисов стоят над всякакви мерки.

Всички сме длъжни да ги спазваме, само тези от протестите - не.

Ето и днес, на брифинга, репортерката на ПИК Вероника дръзна да попита в прав текст щаба и Мутафчийски нещо простичко и логично: "Какво ще кажете на хората от протестите, които горят маски, бутат се един в друг и не спазват режима?"

Мутафчийски скочи като опарен - сакън, йок, що питате мен, аз съм деполитизиран...

Никой не смее да каже копче на тия типове.

Ясно, че е деполитизиран, но ние питаме за чисто лекарското му мнение. А и за човешката му позиция...

Мълчанието и толерантността към уличните вандалства през последните месеци са сред основните двигатели на кошмара, който изживяваме днес. Рекордната смъртност. Задъхващата се болнична система.

В цяла Европа реакцията на властта е репресивна, с подобаваща тежест на закона, адекватни мерки на полицията - водни оръдия, съдебни производства.

Тук пак се правим на по-католици от папата.

Криворазбраният толеранс към една глутница от безумци и тяхната особено опасна пропагандна машина (фалшиви фейсбук групи и фейксайтове), която зомбира лековерната част от населението, в крайна сметка е демонстрация на неуважение към погубените животи и почернените съдби на цели семейства./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81549
GBP GBP 1 2.19645
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.16845
USD USD 1 1.60868