Елена Йончева имала право на собствено мнение, но не и журналистката Виктория Георгиева

Избрано 16.12.2022 09:20 Снимка: ДНЕС+

Елена Йончева имала право на собствено мнение, но не и журналистката Виктория Георгиева

От Фейсбук профила на Виктория Георгиева

Софийският градски съд отхвърлил иска на Делян Добрев срещу Елена Йончева. Решението е окончателно. Според съда Йончева имала право свободно да изразява мнението си по значими теми за обществото. Трогателно!

Даже няма да коментирам решението, макар това „всеки има право на мнение“ да ми звучи като „всеки има вкус, казало кучето и облизало з.....а си“ (с извинение).

Но се сещам, че преди около година и половина г-жа Йончева беше написала имейл до „Труд“, в който настояваше (да, именно тази дума беше използвала) да се публикува нейното мнение относно моя статия. Статията ми касаеше резолюция на ЕП, на която именно Йончева беше инициатор, а в нея се засегнаха и националните ни интереси с текста за ОМО „Илинден“.

Не знам дали си спомняте тази резолюция, тя беше внесена от Йончева и Радан Кънев (каква мила колаборация) и уж касаеше върховенството на закона у нас, но някак случайно стана въпрос и за неспазването на правата на човека и на... ОМО „Илинден“. Тогава дори от БСП (чийто представител е Йончева) се обявиха против спорната точка, като заяви, че тя не отразява позицията на партията по този въпрос.

Та ми стана много забавно, че думите на Елена Йончева, засягащи Делян Добрев, били просто мнение, с което решение на съда е напълно съгласна дамата, а моята статия, касаеща онази доста долнопробна резолюция, насочена срещу страната ни, била внушение - отново според дамата.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361