Едноличният Кирил Петков - Конституцията като неразбираема книжка

Избрано 30.06.2022 17:52 Снимка: ДНЕС+

Едноличният Кирил Петков - Конституцията като неразбираема книжка

Още с появяването си на политическата сцена неизвестното момче, завършило курс в „Харвард” се държи нагло, подценявайки интелекта на българските граждани. В пълно нарушение на Конституцията Кирил Петков стана министър на икономика, изобщо необезпокоен от факта, че има двойно гражданство, което е в противовес с най-висшия закон в страната. Вместо покаяние, болните амбиции на премиера в оставка Петков стигнаха до там да завладее целия държавен апарат, мислейки се за едноличен собственик на страната ни.

Властта е от ключово значение за Петков и той се е вкопчил в нея с всички сили. За това свидетелства тържището в Народното събрание, протакането с което си послужи при оставката на кабинета, незачитането на българската Конституция и то с цел да остане още малко на власт.

И докато за широката публика в началото на мандата му можеше да прозира едно наивно и глуповата момче, дошло да ни донесе „промяната”, днес в очите на Кирил Петков може да се прочете лицемерие и фалш, което видяха дори и коалиционните му партньори. Самото му присъствие в политиката е ужасяваща грешка, която ще коства много на народа ни. И то заради бездарието му като политик. И не на последно място - заради амбицията му да „пороби” държавата ни.

Ето и някои факти:

Кирил Петков еднолично и без доказателства реши да гони дипломати от страната ни... за шпионаж

Министър-председателят и за миг не се замисли, че по този начин вкарва страната ни в международен конфликт. За него това беше лично отмъщение … срещу Митрофанова, която по думите му го е свалила от власт. Затова той решил да изгони готвача ѝ, заедно с шофьорите. 

Но и смелостта му бързо се изпари - след като стана политически скандал с изгонването на руснаците, Петков даде заден и от формата „аз ги изгоних” стана – „външно министерство реши”. А шпионаж - имало, но нямало доказателства. И цялото това миене на ръце с всичко и всички идва на фона на простата истина, че Петков има право да го направи. Може да изгони и самата Митрофанова. Но за целта трябва да поеме отговорността, което той явно не иска.

Кирил Петков си позволи да не отиде на консултации при създателя си

Кирил Петков и партията му не се явиха на консултациите при президента Румен Радев. Това от своя  страна е нарушаване на Конституцията и пореден саботаж на правовия ред в Републиката. Но по-важното е, че именно Радев вкара в политиката Петков и Асен Василев и те му се отблагодариха…

Не една и две партии са обявявали, че искат оставката на Радев, но това никога не е спирало представители на ГЕРБ, ДПС или "Възраждане" да участват в консултации, в заседания на Консултативен съвет по национална сигурност, да съгласуват с Радев актове, чието издаване изисква неговото становище. От уважение към президентската институция, от разбиране за нейното място в осъществяването на публичната власт и разделението на властите в България, от уважение към Конституцията. 

Кирил Петков и Асен Василев еднолично решиха да спрат и руския газ

България вече никога няма да преговаря с "Газпром" за доставки на синьо гориво в България, защото е ненадежден партньор, заяви Асен Василев. Но министърът на финансите скри от широката публика, че ние пак ще ползваме руски газ, но на по-високи цени. Защото ще трябва посредници да го купят и да ни го продадат с надценка. Ако все пак някога се седне на масата на преговорите, то те няма да са в наша полза.

Репресивният апарат на Кирил Петков бе задействан срещу опозицията

В българската история за първи път станахме свидетели на незаконен арест на лидер на политическа партия, без доказателства и факти. Кирил Петков и Бойко Рашков самосиндикално дадоха нареждане да бъде задържан лидера на най-голямата опозиционна партия - Бойко Борисов, което им коства проверки от европейските ни партньори. Съдът също ясно заяви, че действията им са били незаконни, но отново няма кой да им потърси сметка. 

С действието си Петков ни върна в едни мракобесни времена, които мислехме, че са останали във времето на Бойко Рашков, времена на еднолична власт и комунисти. 

Кирил  Петков също е под еднолична власт…

Министър-председателят на  България в оставка пък се оказа под властта на Лена Бориславова. Трудоустроена от него в ББР докато противоконституционно е министър на икономиката, след това назначена за шефка на кабинета му. С действията си Петков направи така, че за първи път да имаме премиер-жена в редовно правителство, макар и в сянка. Както стана ясно и от коалиционните му партньори, Бориславова е тази, която пише законите, нотите срещу дипломатите, решенията за въшната и вътрешната политика. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648