Доц. Медиха Хамза се включи в поредната акция „Кенерджи за Рали“

Избрано 11.10.2021 10:43 Снимка: ДНЕС+

Доц. Медиха Хамза се включи в поредната акция „Кенерджи за Рали“

Поредната акция „Кенерджи за Рали“ се състоя вчера  в двора на Техническия университет във Варна, предаде репортер на ДНЕС+.

Кампанията Кенерджи за Рали цели събирането на алуминиеви кенчета , със средствата от които ще бъдат дарени на фондация The Rare Village Foundation, която финансира научния проект за лечение на мутацията в ген ATP6, причиняваща заболяването на Рали.

За пореден път в акцията се включи и доц. Д-р инж. Медиха Хамза, която активно участва във всички мероприятия, организирани от родителите на малката героиня Рали. Тя призова всеки, който употребява кенчета, да ги запази и дари за каузата.

„Всеки с нещо малко може да допринесе в света да бъдат излекувани много деца с тази генна мутация. Трябва да бъдем единни в името на децата, за да могат да сбъдват мечти и да продължат нормално живота си“, каза пред медията ни доц. Хамза.

Бащата на красивото момиченце е преподавател в Техническия университет доц. д-р инж. Николай Николаев.  

За медията ни той сподели, че към момента са събрани едва 10 % от нужните средства за изпълнението на научния проект, който ще спаси много деца по света, които са със заболяването на Рали.

Призивът на борбените родители е да не изхвърляме алуминиевите кенчета след употреба, а да ги дарим за живота на стотици деца по света.

Следващата дата за приемането на събраниче кенчета ще бъде на 13 март 2022 г., отново в двора на Техническия университет, пред сградата на Електротехническия факултет.

Подробности за проекта тук

Страница Приятелите на Рали

Кенерджи за Рали

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448