Доц. Хамза: Социалните работници и всички в сектора заслужават достойно възнаграждение

Избрано 25.06.2021 18:16 Снимка: ДНЕС+

Доц. Хамза: Социалните работници и всички в сектора заслужават достойно възнаграждение

Социалните работници и всички в сектора заслужават достойно възнаграждение. Това заяви доц. д-р инж. Медиха Хамза, след като взе участие в Националния форум „Социални услуги, предприемачество и заетост“, организиран от НАСО. 

Основната цел на събитията е да се даде възможност за съдържателни изложения и дискусии, обмен на добри практики, обсъждане на законодателни рамки, изграждане на национални и европейски партньорства по темите за подкрепата и развитието на социалната икономика, социалните услуги и заетостта за хората с увреждания и влиянието им за по-добрия им живот.

В днешния, последен ден от форума, се обсъдиха много важни за сектора теми, а именно социалните услуги в условията на пандемия, новият закон и нормативни документи  за социалните услуги.


Доц. д-р инж. Медиха Хамза коментира, че е изключително важно  законодателството в сферата на социалната дейност да бъде в полза на потребителите и хората, които работят пряко в тази сфера. Според нея трябва с по-ускорени темпове да се премине към дигитализация, която да намали натиска от попълване на всякакви по вид документи от страна на заетите хора в социалната сфера и да може да се освободи ресурс и време за  нови идеи и непосредствена работа с потребителите.

Доц. Хамза обърна внимание и на заплащането на труда в този сектор. По думите ѝ, хората, работещи в тази така важна за обществото ни социална сфера, получават крайно ниско заплащане, а трудът им е достоен. 

Тя не забрави да спомене и всеотдайността на онези, които са посветили живота си на социалната работа. Освен достойна, социалната дейност е и много тежка и отговорна. „По време на пандемията службите, ангажирани в социалната сфера, социалните работници и доброволци, както и лекарите работиха на първа линия. Искам искрено да изкажа благодарността си към тези хора, които не пожалиха труд и енергия  и помогнаха на толкова много съдби“, добави доц. д-р инж. Медиха Хамза.

Купуването и продаването на гласове е престъупление!

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993