Избрано 17.03.2023 15:59 Снимка: ДНЕС+

Доц. д-р Медиха Хамза: Право и отговорност на всеки българин е да изпрати в НС най-достойните

"В модерния демократичен свят най-неотменимо е правото да гласуваме. Демокрацията се гради върху избора на пътя, по който насочваме живота си. Право на всеки българин е да избере и изпрати в Народното събрание най-достойните, знаещи и доказали се политици, които да водят държавата към просперитет." Това сподели на страницата си в социалната мрежа кандидатът за народен представител на СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС в 3 МИР-Варна доц. д-р инж. Медиха Хамза.

Ето какво написа тя:

От изборът ни зависи съдбата на народа, но като че ли този народ е леко апатичен към това, което се случва в политиката на държавата. Смятам, че сме длъжни да използваме правото, гарантирано  ни от Конституцията на България и да участваме в избора на хората, които ще застанат начело.

За изборите, които правим и за отговорността ни да ги правим с разум, дискутирахме на среща с активисти от СДС-Варна в район "Владислав Варненчик".

Заедно с градския секретар на СДС -Варна и зам.-кмет на район "Приморски" Веселин Василев, председателя на районната структура Антон Чанев, членове на СДС и симпатизанти на синята идея споделихме мнението, че държавата се управлява еднолично вече почти три години чрез служебните правителства на Румен Радев. България не е президентска република, а парламентарна демократична държава.

Коалицията ГЕРБ-СДС гледа в една посока – формиране на стабилно и отговорно управление на България.


Доц. д-р инж. Медиха Хамза е кандидат на СДС преференция 106 за народен представител в коалицията ГЕРБ-СДС номер 2 в бюлетината за 3 МИР-Варна.

Уважаван университетски преподавател с 29 години професионален стаж.
Доктор, доцент по Електрически мрежи и системи. Има четиригодишен опит като заместник-декан на Електротехническия факултет в ТУ-Варна.
Автор на над 70 научни публикации и доклади пред реномирани конференции, както и на учебни ръководства и пособия.

Два мандата е общински съветник в Общинския съвет на Варна; през втория от мандатите е председател на постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика“.

Има две деца.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648