Далече преди кампанията да е започнала: Терзиев и Бонев друсаха хоро в Кремиковци

Избрано 24.09.2023 09:46 Снимка: ДНЕС+

Далече преди кампанията да е започнала: Терзиев и Бонев друсаха хоро в Кремиковци

Васил Терзиев и Борис Бонев се включиха в представянето на Лилия Донкова като кандидат-кмет на район “Кремиковци”. Кандидатката беше облечена в традиционна народна носия, а Терзиев и Бонев влязоха в непривична роля и играха хора на площада.

 

 

„Кремиковци” е отдалечен от центъра на София, но общината подкрепя местните фолклорни и културни инициативи, които хората от този край съхраняват. В района има 10 работещи читалища, които са емблемата на всяко едно населено място“, обясни Терзиев.

Което, разбира се, не му спести присмеха в социалните мрежи.

 

 

Явор Дачков, журналист

Кандидатите на ПП-ДБ за София на хоро в столичен квартал. Ще ги призная, ако забият и пред Народния театър по време на „Хага“.

Иво Христов, евродепутат

Иноватори си хоро тропнаха, тропнаха йощ друснаха.

Съсредоточените лица излъчват готовност за всякакъв резил.

Вотът е спазарен, но horo must go on.

Ангел Джамбазки, евродепутат

Борис Бонев и Васил Терзиев играят хоро. Народни хора. Традиционни. Православни. Консервативни. Стъпка, чупка, стойка, облекло, физиономии - всичко е народно. Всичко е много народно и напълно естествено.

Те това хоро го играят всеки ден, ей така, по народному. Пред Народния театър Борис Бонев удря сутрин Дайчовото, после врътва две ширта, друсва една ръченица и затваря с Буенек. Карбунски.

Васил Терзиев отговоря откъм „Света Неделя“ с влашки игри, палаво прехвърля на Главинишка копаница и смело друсва едно граовско, ей така, за настроение.

Мъпетът в палавото райе не ми е известен, но отдалеч е видно, че е ситни Ганкиното.

Играят хора̀ хората, ей, не се шегуват. Играят хора̀, че пушек се вдига. Народни хора. Не, не е заради изборите, да не си помислите нещо. Сакън. Не са такива хора./tribune.bg

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361