Д-р Янко Станев, зам-председател на СДС: Формулата политически кабинет е залог за стабилна държава

Избрано 30.03.2023 15:59 Снимка: ДНЕС+

Д-р Янко Станев, зам-председател на СДС: Формулата политически кабинет е залог за стабилна държава

Председателят на СДС проф. Румен Христов се солидаризира с мнението на варненския син лидер

СДС не може да подкрепи правителство, в което да не участва първата политическа сила ГЕРБ-СДС или в което ГЕРБ игнорира лидера си. Това заяви заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев. По думите му всякакви други формули за експертно, непартийно и др. правителство е залог за нестабилна държава и България има горчив опит от последиците на такова управление. Според него сините избиратели и сините членове на СДС твърдо искат  политическа отговорност, с която СДС да участва в управлението на държавата. Гордея се с варненските седесари, те са хора с кауза, категоричен беше д-р Станев.

Председателят на СДС проф. Румен Христов се солидаризира с мнението на варненския син лидер. Той подчерта, че и в ГЕРБ, и в СДС има достатъчно доказани експерти в различни области на управлението, които за разлика от „независимите“ са способни да понесат отговорността за решенията и действията си.

Д-р Янко Станев подчерта още веднъж важността на предстоящия вот, който ще определи не само съотношението на силите в 49-ия парламент, но и политическия контекст, в който ще бъдат проведени изборите за местно самоуправление. „Тънките сметки на някои политически опоненти за избори наесен 2 в 1 ще се обърнат срещу тези, които за пореден път са готови да хвърлят страната в шести парламентарни избори“, каза той.

Като изявен експерт в сферата на образованието и на социалните дейности д-р Станев посочи синият кандидат във варненската листа на ГЕРБ-СДС доц. Д-р Медиха Хамза /преференция 106/. А проф. Христов оцени високо шанса й да е част от 49-я парламент, в който силното варненско представителство да допринесе с експертността си в различни области и с отговорността си към решаване на кризите в страната. 

Коментирани бяха и местните избори, където бе потвърдено решението на СДС и формулата за самостоятелно явяване на местните избори. Д-р Станев изнесе информация, че СДС дава периодични оценки на управленската и политическа дейност на кметове на общини и райони. Това ще бъде и в основата на взимането на решение за     на кандидатури и други възможни решения. Беше съобщено още, че варненската организация дава висока оценка на евродепутата Александър Йорданов и дейността му в настоящия и бъдещ Европарламент.

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543