Д-р Я. Станев: Рибарското пристанище ще бъде в услуга и на любителите рибари на преференциални цени

Избрано 12.03.2021 15:41 Снимка: ДНЕС+

Д-р Я. Станев: Рибарското пристанище ще бъде в услуга и на любителите рибари на преференциални цени

На заседание на ПК „Финанси и бюджет“заместник-председателят на общински съвет-Варна д-р Янко Станев внесе предложение ,касаещо разрешителните за ползване на Рибарското пристанище „Карантината“ и допълнение към Наредбата за определянето и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Варна, в частта „Цени за ползване на Рибарско пристанище Варна“ от Приложение № 2.

Въз основа на тази промяна,от рибарското пристанище ще могат да се възползват и любителите риболовци, а не само тези, които извършват стопанска дейност, като цените ще бъдат преференциални за тях. Така приета и променена наредбата, се дава възможност разрешителното за стопански риболов, става валидно и за любителски.

Дейностите по изграждането на рибарското пристанище са приключили и то е приведено в експлоатация на 13 декември миналата година.

В момента се подготвят документите и вървят няколко процедури по регистрацията на съоръжението в Морска администрация, за да бъде лицензирано. Това са административни действия, които са нужни да е готово на пълна експлоатация.

На сесия на Общински съвет бе взето решение, съоръжението да бъде прехвърлено към ОП "Паркинги и гаражи".

В момента текат ремонтни дейности по облагородяване на района около пристанището, както и достъпа до него, в т.ч. и продължението на бул. „Първи май“ до Рибарското пристанище.

Предложението на д-р Станев за промяната в наредбата, бе гласувано и прието от съветниците.

Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648