Д-р Михайлов: Някои от служебните министри са злогледи, което върши работа на ГЕРБ

Избрано 09.06.2021 11:26 Снимка: ДНЕС+

Д-р Михайлов: Някои от служебните министри са злогледи, което върши работа на ГЕРБ

Хората не обичат, когато патосът на разобличението озверее, смята психиатърът

„Някои от служебните министри са злогледи, което върши работа на ГЕРБ“, коментира пред БНР д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов. По думите му на всички фронтове у нас в момента „тече разлютена борба“ и причината се корени в не много умната патетика на част от служебните министри.

„Внезапно и за тях се оказаха на сцената и това по всичко личи им се услажда", посочи Михайлов. Той е категоричен, че това поведение на служебните министри не трябва да се допуска.

„Тези служебни министри, извикани там от протестното движение, трябва да могат да удържат някакъв стил на поведение. Трябва да вършат разобличителна работа, в рамките на своите правомощия, с вкус и стил, което означава да имат ясна представа за реакцията на широката публика", уточнява психиатърът.  Неговата оценка е, че поведението на служебното правителство ще „сащиса колебаещите се избиратели" и ще ги отблъсне.

„Хората не обичат, когато патосът на разобличението озверее. ... Не е нужно да се колебаем дали лицето Пеевски е корумпиран, въпросът е, че ние трябва да защитим собствения си престиж на хора с вътрешно чувство за демократичен стил и способност да го защитят. Тези хора не могат да слизат до това равнище на ярост и на оголена реваншистка воля. ... Много бързо ще трябва да разберат какво означава да изхвърлиш на улицата проф. Тодор Кантарджиев и неговите колеги да реагират", предупреждава психиатърът.

Д-р Михайлов коментира още, че когато някой, поставен да управлява, озверее срещу всички останали, това означава, че той е опасен на политическото място - не защото не е безразличен към корупцията, а защото ще я произведе по своя фанатизиран начин.

„Затова тези, които са в министерствата, да бъдат наясно, че не са на митинг", посъветва властимащите д-р Михайлов./БНР

CHF CHF 1 1.78729
GBP GBP 1 2.28592
RON RON 10 3.97083
TRY TRY 10 1.89161
USD USD 1 1.64438