Борислав Цеков за кандидатурата на Борис Бонев: Докога с тези примитивни партийни игрички?

Избрано 20.11.2023 13:59 Снимка: ДНЕС+

Борислав Цеков за кандидатурата на Борис Бонев: Докога с тези примитивни партийни игрички?

Като примитивни партийни игрички определи конституционалистът Борислав Цеков поредниия опит да се номинира Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет, става ясно от Фейсбук профила му.

Цеков напомня, че аритметично мнозинство няма и съответно тази кандидатура няма никакъв шанс.

Ето и пълния текст на коментара:

"Всички партии отказват да подкрепят Бонев за председател на Столичния общински съвет. Аритметично мнозинство няма и съответно няма никакъв шанс за тази кандидатура.

Но го предлагат отново. Защо е това партийно заслепение и липса на прагматизъм? Зависимости или очакване някоя партия да се извърти на 180 градуса (подозренията тегнат върху ГЕРБ)?

И не - не ми давайте за пример каскадата от гласувания за спикър на долната камара в американския Конгрес. Нищо общо няма.

Там се преговаряше по конкретни политически позиции, които бяха условие на определени групи да подкрепят дадена кандидатура. В нашия случай не е така.

Тук има персонални възражения срещу кандидатурата на Бонев - смята се, че няма качества и е непригоден за поста. Защо тогава го предлагат отново, след като той лично е пречката?

Докога с тези примитивни партийни игрички? Ако не сте кадърни да постигате съгласие - оставка и се махайте, барабар с Терзиев, който води тези "преговори" и засега поне ги води до под кривата круша".

CHF CHF 1 2.07054
GBP GBP 1 2.28085
RON RON 10 3.9386
TRY TRY 100 6.27619
USD USD 1 1.81583