Белобрадова от ДБ скочи на МЗ: Децата ни отново остават у дома, докато заведенията работят

Избрано 24.01.2022 14:21 Снимка: ДНЕС+

Белобрадова от ДБ скочи на МЗ: Децата ни отново остават у дома, докато заведенията работят

От Фейсбук профила на Елисавета Белобрадова от „Демократична България“

Две от децата ми днес преминават към онлайн обучение.

Въпреки уверенията на МЗ от предходния месец, че ТОЗИ ПЪТ вече училищата ще затварят последни, за пореден път петокласници, шестокласници, осмокласници, деветокласници, десетокласници, единадесетокласници преминават онлайн.

За пореден път те са единствените, подчертавам единствените, които на сто процента остават у дома, докато ресторанти, барове работят, молове са отворени и аз лично миналата седмица присъствах поне на 3 срещи, в които съвсем официално, по протокол и институционализирано ни бяха натъпкали 50 човека в стая за 10.

И тъй като сред народните представители, имаме поборници за свобода и независимост от игото на пандемията, част от тях винаги са без маски. Тях никой не ги санкционира, но за сметка на това децата ни са отново у дома.

Инак, много хубаво ми се отговори на запитването как пак стигнахме до там. Било решение на местно ниво.

С едно ще запомня пандемията. С неспособността на държавата ни да създаде условия за децата да посещават училище като абсолютен приоритет пред всяка търговска дейност.

Извинявам се на всички засегнати семейства, чувствам го като личен провал. Надявам се да е само пет дни. Надявам се да са тези последни пет дни, в които завинаги се разделяме не само с пандемичната обстановка, а и с повсеместната философия, демонстрирана постоянно през последните години, че ако трябва да избираме кого да жертваме, винаги избираме първи децата като онези лица, дето не гласуват.  

 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648