Авторът на „Осемте джуджета“ срещу Трифонов

Избрано 23.07.2021 10:02 Снимка: ДНЕС+

Авторът на „Осемте джуджета“ срещу Трифонов

„След като ТВ шоу прави партия и печели избори, предлагам на Село.бг да се пускат смело в пазарната ниша на избирателите от неградски тип“.

Това написа в профила си във Фейсбук Николай Стайков от Антикорупционния фонд, който се прочу с поредицата „Осемте джуджета“, превърнала се в един от хитовете на протестите миналото лято. Протестърите дори се събираха на демонстрации пред едноименното заведение в София.

Стайков споделя материал на сайта „Село.бг“ за липсата на аграрно-селска партия в България, която да защитава интересите на земеделците и селските региони. Според авторите именно това е насочил гласоподавателите в малките населени места главно към „Има такъв народ“ - ИТН - партията на Слави Трифонов, както и към Движението за права и свободи - ДПС.

ГЕРБ печели в областите Ловеч, Сливен, Смолян, Благоевград, Бургас, Видин, Кюстендил. ИТН печели в областите Добрич, Ямбол, Пазарджик, Пловдив. ДПС е категоричен победител в област Търговище и облоаст Разград, завършва споделеният анализ. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448