Атанасов призна: Искат управленски мандат, ще работят със Слави, Манолова и Отровното трио

Избрано 26.11.2020 08:04 Снимка: ДНЕС+

Атанасов призна: Искат управленски мандат, ще работят със Слави, Манолова и Отровното трио

Българската власт няма общественото доверие, за да налага тежките мерки, смята той

Ген. Атанас Атанасов, съпредседател на Демократична България призна, че неговите съмишленици са готови да се коалират с всеки извън ГЕРБ.

„Демократична България ще работи за получаване на управленски мандат и ще работи със Слави, Мая Манолова и Отровното трио. Мая вече се е променила“, обясни той.

„През пролетта, когато бяха наложени тежки ограничения и те дадоха резултат, господин министър-председателят даваше по два брифинга на ден. Сега не го виждаме. Той много обича да се бори да е първенец за нещо и този път успя - да направи България първенец по смъртност в света. Ето това е резултат от липсата на план, от липсата на мерки и от закъснелите мерки, които сега се вземат в последния момент“, заяви Атанасов.

Той подчерта, че „Демократична България“ е била против такива действия като горене на маски.

„Вирусът съществува, той е много опасен, трябва да има мерки и те трябва да се спазват. Въпросът е, че българската власт днес няма общественото доверие, за да налага такива тежки мерки“, обяви той.

Атанасов се накара на шефът на Пирогов Асен Балтов, който си „позволил“ да критикува протестите срещу мерките.

„Не му е работа на г-н Балтов да коментира кой и защо протестира в България. Така се получава конфузно, когато политическите решения трябва да се обясняват от хора, които нямат политически ангажименти. Тези, които вземат решенията, трябва да обясняват“, заяви той. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81549
GBP GBP 1 2.19645
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.16845
USD USD 1 1.60868