Алек Оскар алармира за „недостойно поведение“ от страна на Полина Паунова

Избрано 06.07.2024 15:24 Снимка: ДНЕС+

Алек Оскар алармира за „недостойно поведение“ от страна на Полина Паунова

От Фейсбук профила на Алек Оскар

Когато, вчера,  споделих с възмущение антисемитската шега на журналистката Полина Паунова, вярвайки, че тя не осъзнава какво точно е написала, не допусках, че тя използва подобен хумор от повече от 15 години.

Споделям малка част от публикациите през годините, които разтревожени представители на еврейската общност в България ми изпратиха през последните 24 часа.

Това, което най-много ме разтревожи, бе замесването на медицинския си проблем от преди 1 година, като оправдание за антисемитското си поведение днес.

Грозно е, особено от човек, който е с претенции да бъде либерално-прогресивен.

И да, антисемитизъм е не само разпространението на расистки или ксенофобски обиди, но и внушенията и конспиративните теории, залегнали в монументалния “учебник” по антисемитизъм - “Протиколите на старейшините от Цион”, в които детайлно се разказва за богатите и скъперни евреи, които управляват света.

По повод на тези недопустими прояви, ОЕБ “Шалом”, Централен израелтянски духовен съвет, Федерация на ционистите в България, Организсция на приятелите на Израел в България и Американски еврейски комитет ще внесем сигнали до Комисията за защита от дискриминация (КЗД), Национален координатор за борба с антисемитизма, както и ще отправим официално питане до “Економедия” дали приемат за нормално подобно поведение от журналист, работещ за медията им.

CHF CHF 1 2.01882
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93432
TRY TRY 100 5.43423
USD USD 1 1.79599