Цветовете на седмицата от 22 до 28 ноември 2021 г. по лунен календар

Хороскоп 21.11.2021 18:20 Снимка: ДНЕС+

Цветовете на седмицата от 22 до 28 ноември 2021 г. по лунен календар

Цветовете за всеки ден от седмицата са съобразени с лунния календар. Всеки лунен ден отговаря на различен цвят и има различна вибрация. Ако искате да бъдете в синхрон с лунните енергии и да бъде успешен денят ви, обличайте се според цвета на съответния лунен ден. Ако нямате дреха в даден цвят или се налага да облечете нещо друго, за късмет можете да носите в нужния цвят бельо, шалче, панделка, кърпичка, дори скрито парче плат в джоба си, обувки, чанта и т.н. Важно е цветът да е близо до тялото, за да може енергията му да ви влияе. Полезно е да се прави цветна медитация в нужния цвят, отговарящ за съответния ден.

Със започване на лунния ден се сменя цветът. Всеки лунен ден отговаря на някоя чакра. Цветът в дрехите може да повлияе положително на чакрите на човека. Възстановявайки работата на чакрите, можем да осигурим на тялото си всички необходими вибрации. Това ще възстанови нормалното функциониране на всички биохимични процеси. Балансът между всички органи и системи ще бъде също възстановен. Тялото ще бъде по-младо, ще се появи активност и желание за действие. Паметта ще се подобри, ще се развие интелектът. Всичко това помага за подобряване на производителността, както и за решаване на житейски проблеми.

 

ПОНЕДЕЛНИК – 22 ноември

18 лунен ден (до 19:00 часа) - ЗЕЛЕН цвят - цветът на природата, младостта, свежестта и надеждата, здравето, плодородието, парите. Въздейства успокояващо на средния мозък, който контролира и координира различните двигателни функции на организма.

19 лунен ден (от 19:00 часа) – СВЕТЛОСИН цвят 

ВТОРНИК – 23 ноември

19 лунен ден (до 19:53 часа) – СВЕТЛОСИН цвят  - В християнството това е цветът на Христос. Цветът на хармонията, мира, съчувствието, доверието, честта, спокойствието и общуването. На Изток го  използват за защита срещу магии, лоши очи, уроки.

20 лунен ден (от 19:53 часа) - СИН цвят

СРЯДА –  24 ноември

20 лунен ден (до 20:52 часа) - СИН цвят - цветът на спокойствието и верността, носи усещане за мир, отпуска човек. В християнството това е цветът на Дева Мария. Символ на Божественото проявление, безкрайността.

21 лунен ден (от 20:52 часа)  – ВИОЛЕТОВ, ЛИЛАВ цвят – (може бяло)

ЧЕТВЪРТЪК  - 25 ноември

21 лунен ден (до  21:55 часа) – ВИОЛЕТОВ, ЛИЛАВ цвят – (може бяло) – цветове на мистичното, духовността и достойнството. Виолетовият цвят в християнството е цветът на Мария Магдалена. Действа на централната нервна система, възстановява вътрешният мир и спокойствие у творческите личности, оказва удивително целебно въздействие на различните форми на невроза. Тези цветове действат на подсъзнанието и помагат на човек да опознае себе си, засилвайки ефекта от медитацията.

22 лунен ден (от 21:55 часа) - ЧЕРВЕН цвят

ПЕТЪК – 26 ноември

22 лунен ден (до 23:01 часа) - ЧЕРВЕН цвят - цветът на живота, слънцето, огъня. Смята се, че стимулира кръвообращението. Още в дълбока древност са проявявали особено пристрастие към този цвят, цветът на властта. При древните юдеи се считал за царски цвят, а в древен Рим са го носели Цезарите.

23 лунен ден (от 23:01 часа) – ОРАНЖЕВ цвят (може нюанси на кафяво)

СЪБОТА – 27 ноември

23 лунен ден (цял ден) – ОРАНЖЕВ цвят (може нюанси на кафяво) - символизира радост и щастие. Има благоприятен ефект върху човек, който страда от депресия или е склонен към прекомерен песимизъм. Цветът на одеждите на някои будистки монаси и служители на някои източни култове.

НЕДЕЛЯ – 28 ноември

24 лунен ден (от 00:09 часа) – ЖЪЛТ цвят (може златисто, лимонено, шафранено, охра) - цветът на Слънцето, на есента, на узрелите класове, на падащите листа. Символ на духа, мъдростта и светостта. Асоциира се с цвета на първия ковчег на Завета (Ноевият), с ореола на Аполон и аурата на Буда. Има стимулиращ ефект, подобрява настроението на хората, които винаги са недоволни от нещо./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448